· · Komentari: 0
ISHRANA

Dve namirnice morate jesti zimi, prva je AVOKADO, a razlozi su logični

Ako još niste probali avokado savet je da to učinite.

1613328225_Depositphotos_66210787_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ova voćka je izvrstan dodatak brojnim salatama, a pri tome ima pozitivan uticaj na zdravlje. Naime, avokado povoljno utiče na krvne sudove i pomaže u sprečavanju nastanka srčanih oboljenja, a smanjuje i nivo holesterola u organizmu.

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Takođe, ima veoma nizak nivo šećera i ne sadrži natrijum. Visok nivo folne kiseline u njemu doprinosi smanjenju rizika od moždanog udara, a svakako pomaže bržem i boljem pamćenju.

Odlična namirnica Foto: Piksabej

Hranljiv, a nije masan

Pasulj je neizostavna zimska namirnica jer je hranljiv. Osim toga je i zdrav. Odličan je izvor proteina, a za razliku od drugih izvora ovih hranljivih materija, ima malo masti i ne sadrži one zasićene kao ni holesterol. Takođe je i dobar izvor folne kiseline, vitamina B6, K, riboflavina (B2) i B3...

Pročitajte još: Zeleni ili crni čaj? Možda ste živeli u zabludi, ali ovo nisu ISTI NAPICI! Evo i koji je zdraviji

Istraživači Harvard School of Public Health izjavili su da žene koje konzumiraju pasulj najmanje dva puta sedmično imaju 24 odsto manji rizik da dobiju rak dojke, srčane bolesti, dijabetes tipa 2, visoki krvni pritisak i rak debelog creva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.