Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Две намирнице морате јести зими, прва је АВОКАДО, а разлози су логични

Ако још нисте пробали авокадо савет је да то учините.

1613328225_Depositphotos_66210787_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ова воћка је изврстан додатак бројним салатама, а при томе има позитиван утицај на здравље. Наиме, авокадо повољно утиче на крвне судове и помаже у спречавању настанка срчаних обољења, а смањује и ниво холестерола у организму.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Такође, има веома низак ниво шећера и не садржи натријум. Висок ниво фолне киселине у њему доприноси смањењу ризика од можданог удара, а свакако помаже бржем и бољем памћењу.

Одлична намирница Фото: Пиксабеј

Хранљив, а није масан

Пасуљ је неизоставна зимска намирница јер је хранљив. Осим тога је и здрав. Одличан је извор протеина, а за разлику од других извора ових хранљивих материја, има мало масти и не садржи оне засићене као ни холестерол. Такође је и добар извор фолне киселине, витамина Б6, К, рибофлавина (Б2) и Б3...

Прочитајте још: Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији

Истраживачи Harvard School of Public Health изјавили су да жене које конзумирају пасуљ најмање два пута седмично имају 24 одсто мањи ризик да добију рак дојке, срчане болести, дијабетес типа 2, високи крвни притисак и рак дебелог црева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas