Tražite savršen recept za posni pasulj? Ne tražite dalje!
Savršena kombinacija ukusa, uživaćete u svakom zalogaju.
Pobednički pasulj je dobio takvo ime zato što je to recept koji je pobedio vreme, prenoseći se sa generacije na generaciju. Pobedio je sve moderne recepte jer je zadržao autentičnost i pravi domaći ukus, onaj koji se pamti. I na kraju, pobednički je jer će sigurno da osvoji srca svih koji ga probaju!
Sastojci:
- 400 gr pasulja
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 veći krompir
- 3 lovor lista
- 3 čena belog luka
- 1 mala kašičica brašna
- slatka paprika
- suvi začin
- so, biber
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda da voda bude bistra. Sipati malo vode da ogrezne pasulj pa pustiti da provri.
Sipati u rešetku i ispirati hladnovm vodom. Sipati u šerpu i naliti vodom. Dodati luk, šargarepu i krompir sečen na kocke . Dodati kašiku ulja i lovorov list. Kuvati dok ne omekša. Po potrebi dolivati vodu.
U tiganj sipati malo ulja pa dodati iseckan beli luk i brašno. Mešati da dobije krem boju. pa ubaciti malo slatke paprike i sipati u pasulj. Kad provri dodati suvi začin, malo bibera, so i ostaviti još malo da se krčka.
Dodati na kraju iseckan peršunov list.
Prijatno!