· · Komentari: 0
RUKOTVORINE

MASKE ZA MASNU KOSU koje možete jednostavno napraviti KOD KUĆE

Masno teme glave i kosa su poprilično česti problemi koji narušavaju lepotu savremene žene.

1597141901_Depositphotos_253315140_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Prirodno ulje koje se naziva sebum, štiti i hrani kosu, ali preterano masno vlasište i kosa mogu predstavljati veliki problem. Ako vam se čini da je vaša kosa previše masna iako je redovno perete i nanosite preparate za negu, možda vam je potrebna home made maska, jer ako se ne reaguje na vreme i ne otkloni suvišna masnoća, ona može dosvesti do crvenila, svraba i pojave dermatitisa.

Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA

Najbolje prirodne maske možete napraviti sami.

Foto: Depozit

Maska sa uljem čajvca

Ova maska se posebno preporučuje svima onima koji imaju izraženo masno vlasište. Istaživanja su pokazala da antimikrobna svojstva ulja čajevca pomažu da se suzbije pojava masnoće na vlasištu kose i da se eliminiše osećaj svraba.

Potrebno:

15 kapi ulja čajevca

30 ml kokosvog ili jojobinog ulja

Sastojke je potrebno promešati i naneti na vlasište, kao i ravnomerno po dužini kose. Ostaviti potom da deluje najmanje sat vremena pre nego što se ispere. Ovaj postupak je poželjno da ponovite 3 puta nedeljno.

Pročitajte još: Spavate sa MOKROM KOSOM i stalno VEŽETE REP? Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri

Foto: Depozit

Maska sa jabukovim sirćetom

Prisustvo sirćetne kiseline u jabukovom sirćetu daje joj svojstva za uravnoteženje pH vrednosti. NJegova kiselost uslovljava uravnoteženje vašeg pH vlasišta. Budući da masna kosa ima nizak pH, nanošenje maske od jabukovog sirćeta na kosu obnavlja pH ravnotežu i kontroliše izlučivanje viška ulja na temenu glave.

Potrebno:

2-3 kašike jabukovog sirćeta

1 šolja vode

Sirće pomešajte sa vodom, a kosu blago pokvasite. Potom nanesite pripremljenu masku i ostavite da deluje nekoliko minuta, pre nego što upotrebite hladnu vodu za ispiranje. Ovu masku bi trebalo da primenjujete do 3 puta nedeljno.

Pročitajte još: SUPER SAVETI: Evo kako da ruž ostane postojan i ispod zaštitne maske za lice

Foto: Depozit

Maska od kokosovog ulja

Nanošenje kokosovog ulja pre šamponiranja je sjajan način da svoju kosu zaštitite i učinite manje masnom. Devičansko kokosovo ulje je lagano i ima nižu molekularnu vrednost od većine drugih, što ujedno obezbeđuje vašoj kosi sjaj, ali je i oslobađa suvišne masnoće.

Potrebno:

Trećina šolje devičanskog kokosovog ulja 

Ulje nanesite na dlanove, a potom ga ravnomerno rasporedite duž kose, posebno obraćajući pažnju na vlasište. Ostavite ga da deluje najmanje sat vremena pre nego što ga isperete koristeći pritom blagi šampon. Koristite je jednom nedeljno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.