Oglas
· · Komentari: 0
ODMOR

Razlozi posle kojih nikada nećete otići LJUTI na spavanje

Redovan i pravilan san je preduslov za dobro zdravlje

1607682642_Depositphotos_172204640_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako ljuti i besni odete u krevet, to je jedna od najgorih stvari koju možete da učinite. 

Kad smo budni imamo priliku da razmislimo o negativnim emocijama i da ih proživimo. Ako odemo da spavamo sa njim, ono će samo postati veće.

Pročitajte još: Oprez! Ovoga se plaši svaka žena! Ne ignorišite simptome uporne Ešerihije

Poznato je da stres i turobna osećanja pokreću reakciju borebe i bega. U tim okolnostima ćemo teže zaspati. Takođe, dokazano je da poremećeni san može da prouzrokuje još više besa. Posle ovakve noći probudićemo se više iscrpljeni nego odmorni. 

Bes dovodi do lošeg sna, a loš san dovodi do još besa!

Ako usred rasprave rešite da se okrenete i zaspite, šaljete poruku da više volite "pobedu" u sukobu, nego održavanje zdrave veze sa osobom sa kojom se prepirete. Razmislite o načinu na koji rešavate rasprave, jer to može uticati na vaše zdravlje, ali na vaš san.

Pročitajte još: OBRATITE PAŽNJU: Koliko minuta NE SME trajati obavljanje velike nužde?

Naučnici su već utvrdili da kvalitet spavanja utiče na celokupno zdravlje, i to nije ništa novo. Spavanje obično deluje kao "noćna terapija", stabilizujući emocije, kako bismo sledeći dan bili puni energije i spremni za rad. Ali stres i intenzivan bes mogu da ugroze ovaj proces. Negativne emocije oslobađaju hormone stresa, čineći vas razdražljivijima i osetljivijima.

Pročitajte još: Radiolog iz Niša otkriva ključne simptome: Evo kada se morate javiti lekaru

Odlazak u krevet sa negativnim emocijama uništava raspoloženje, ali i ljubavne i međuljudske odnose. Ako se to redovno ponavlja, može da preraste u gročinu i na kraju će da uništi vezu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas