Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)

Sladokusci, prepustite se!

1606205003_20201123_142328.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • tepsija 30-35 cm
  • 300 ml mleka
  • 1 jaje i 1 žumance
  • 15 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera i malo soli
  • korica limuna
  • oko 550 gr brašna
  • 200 gr krema od čokolade
  • 100 gr neslanog kikirikija
  • 50 gr maslaca

Pročitajte još: Bolje od mesa, posno i preukusno: Evo kako se spremaju BUKOVAČE (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Potopiti kvasac u mlako mleko sa kašičicom šećera da zapeni. U vanglu razbiti jaje, dodati ulje i izmešati žicom. Dodati brašno, so i zamesiti mekše testo glatko. Ostaviti da poraste, pa istresti na sto posut brašnom.

Foto: Privatna arhiva

Malo ga rukama premesiti i iseći 4 loptice. Prvu razviti oklagijom veličine tepsije prečnika 30 cm. Premazati je maslacem, pa staviti sa strane na pek papir.

Pročitajte još: Sočna vrhunska poslastica: PALAČINKA SA BANANAMA! (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Svaku tako razviti i ređati jednu preko druge, a poslednju ne mazati. Rukama i oklagijom malo razviti.

Pročitajte još: OSNOVNO UPUTSTVO I SAVETI: Evo kako da pripremite SLAVSKI KOLAČ i kako da ga ukrasite (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Na sredinu staviti manji tanjir pa pritisnuti i obeležiti. Nožem iseći na četvrtine pa na osmine i šesnaestine. Saviti svaki isečen deo unutra preklopiti, pa pritisnuti tanjim štapićem o pritisnuti kraj ka sredini.

Pročitajte još: Kupili ste kesten - kako ga spremiti? (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pogaču staviti u tepsiju sa pek papirom. Sredinu napuniti kremom u koji ste ubacili krupno seckan kikiriki. Ostaviti da malo naraste pokrivena, pa premazati žumancetom, a onda naraslu pogaču-pitu peći na 180 stepeni C oko 40 min.

Pokriti 10 min da se odmori. Seći i uživati u finoj lisnatoj pogači uz kaficu čaj i druženje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas