Oglas
· · Komentari: 0
VITAMINI

Sočna, SLATKA, a ne goji! Pa, šta je to?

Dobro vam je poznato da zimi treba jesti citruse, ali o mandarinama mnoge stvari sigurno niste znali.

1607584157_Mandarina.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Kada pojedete dve mandarine u organizam ste uneli 30 miligrama vitamina C i samo 30 kalorija! Ovo mandarinu čini korisnijom i boljom od pomorandže!

Pročitajte još: Istraživanja o ZELENOM ČAJU: Koliko šolji dnevno je dovoljno

Mandarina je iz jugoistočne Azije tek u 19. veku stigla u Evropu, a ime je dobila po narandžastoj odeći mandarina koji su imali privilegiju da je jedu. Lako se ljuišti, neuporedivo lakše od pomorandže, a nije kisela kao limun, a sve to je čini kraljicom citrusnog voća.

Sočna i zdrava Foto: A. M.

Ukoliko imate neku ranu ili imate utisak da vas "hvata" mandarina - kupite mandarinu! Bogate su i vitaminom A i folnom kiselinom, što ih čini odličnim za trudnice.

Ne uklanjajte bela vlakna . zdrava su!

Kada jedete mandarine najvažnije je da ne uklanjate bela vlakna između kriški.

Zašto? Zato što su ova vlakna odlična za one koji drže dijetu, jer u želucu daju osećaj sitosti. Ova lamela se sastoji od topljivih vlakana, a dobar je oksidans. 

Pročitajte još: Imaju neverovatnu moć: Zašto treba da uvrstimo ROTKVICE u ishranu

Manadarina snižava pritisak, jer je bogata kallijumom, a zdrava je i kora ukoliko znate njeno poreklo - odnosno da nije prskana. U svakom slučaju je nemojte bacati, nego je stavite na radijator da se osuši i zamiriše kuću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas