· · Komentari: 0
PRIRODNI METODI LEČENJA

U Rusiji se koristi već hiljadama godina: Koren ČIČKA najdelotvorniji u prevenciji NAJOPASNIJIH BOLESTI (RECEPT)

Lekovita svojstva ove korovske biljke u ruskim receptima pokazala su se učinkovitim u lečenju najteže bolesti...

1614731204_Depositphotos_425967544_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Koren čička, jedne od najučestalijih korovskih biljaka,  zajedno sa mladim izdancima i stabljikom sadrže brojna jedinjenja koja su antioksidansi. Upravo oni su prevencija za mnoge bolesti, daju svojevrsnu regeneraciju organizma i pojačavaju imunitet. Ipak, prema drevnim zapisima iz tradicionalnih ruskih recepata, koren čička u mešavini sa još nekoliko prirodnih sastojaka pokazao se kao učinkovit u lečenju kancera.

Pročitajte još: Muči vas PERUT? Napravite smesu sa LIMUNOM

Sadrži eterska ulja, gorke materije, sitosterol i mnoge druge korisne sastojke zbog čega se koristi za regeneraciju teško oštećenih tkiva. Izuzetno je lekovita i potpuno netoksična biljka.

Čičak je dvogodišnja biljka, za koju se veruje se da je poreklom iz Sibira. Za lek se upotrebljava svaki  nje deo, koren, stabljika, listovi i seme. Dvogodišnje korenje sakuplja se u proleće i jesen, listovi dok su još mladi, a seme kad sazre. Posle godinu dana čuvanja, i koren, i listovi, i seme gube svoje lekovito dejstvo i treba ih zameniti novim. Sadrži eterska ulja, gorke materije, sitosterol i mnoge druge korisne sastojke zbog čega se koristi za regeneraciju teško oštećenih tkiva. Izuzetno je lekovita i potpuno netoksična biljka.

Pročitajte još: Italijani predvideli koronu još 1962. godine?! Otkriveno šta stoji iza ilustracije napravljene pre 50 GODINA (FOTO)

Mešavina protiv kancera
Budući da tretira toliko različitih problema, ljudi  više ne treba da ga doživljavaju kao divlji korov, već kao moćnu biljku koja leči.Kako biste napravili lekovitu biljnu mešavinu sa čičkom za potrebe borbe protiv raka, potrebno je da sameljete koren čička i stavite ga u teglu. Nakon toga, u ovu mešavinu sipajte jednake količine pravog prirodnom meda i čiste votke. Mešavinu držite u dobro zatvorenoj tegli 20 dana na tamnom mestu. Nakon toga uzimajte po jednu supenu kašiku smese 3 puta dnevno,  najmanje 40 minuta pre jela kako bi lek direktno delovao na maligne ćelije raka.

Čičkov koren se koristi u biljnoj medicini širom sveta jer je dobar antioksidant i ima moćno antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Širom Rusije i Azije, ova biljka se već hiljadama godina koristi u lečenju upale grla, krajnika, prehlade, pa čak i boginja. Čičak koren se koristi i u pomoći kod lečenja problema sa kožom, kao što su psorijaza i ekcem.

Preparate ove biljke mogu da koriste i najosetljivije osobe, deca, trudnice i dijabetičari...

Pročitajte još: Ipak postoji pomoć za OŽILJKE: Birajte kreme sa ovim sastojcima

Koren ima slatkast ukus i hrskavu teksturu pa se koristi i u kulinarske svrhe kao korenasto povrće. Zagovornici makrobiotičke ishrane kažu da pomaže protiv bolesti metabolizma. Čičak aktivira metabolizam i tako topi masti, pa se kao korenasti povrće u makrobiotičkoj ishrani koristi za izbalansiran obrok  i spada u redovnu namirnicu...

Poseduje i svojstvo diuretika, deluje protivupalno i stimulativno, a preparate ove biljke mogu da koriste i najosetljivije osobe, deca, trudnice i dijabetičari.

Podzemni delovi čička ne sadrže samo 72 kalorije na 100 grama svežeg proizvoda što ga karakteriše kao dobar izvor neskrobnih polisaharida, kao što su insulin, lapin, sluz, pa je i laksativ. Insulin iz korena čička deluje kao probiotik i pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi, smanjenju telesne mase i holesterola. 

Pročitajte još: Napravite domaće bombone koji olakšavaju bolove u grlu i sprečavaju suv kašalj

Koren sadrži značajne količine kalijuma, koji pomaže u kontrolisanju srca i krvnog pritiska. Pored kalijuma, koren čička je bogat Vitaminom C i Vitaminom D, a oba su prirodni antioksidanti koji pomažu organizmu da ostane zdrav. Sadrži i minerale, cink, kalcijum, selen i fosfor.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.