Oglas
· · Komentari: 0
ČUVARKUĆA

Kamenu ružu kada zasadite sama se o sebi brine i to je dovoljan razlog da je odmah nabavite

Kamena ruža uspeva i na mestima gde se sve ostale biljke bore za život, a mnogi je čuvaju na krovu da bi ih štitila

Cuvarkuca.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Ne smetaju joj kiša i sneg, ne haje za mraz, a ni jako sunce joj ništa ne može. Debela koka  je jedna od najodvažnijih biljaka koje je priroda dala i to je dovoljan razlog da je imate na balkonu ili u vrtu.

Pročitajte još: Zaštitite svoje kaktuse, jer ako krenu da bujaju i rastu - loše je i brzo će uvenuti

Izuzetno je dekorativna
Foto: A. M.

Da bi se gajila čuvarkuća potrebna je samo želja. Ne zauzima veliki prostor, ne traži bogatu zemlju, ne zahteva redovno zalivanje i prihranu. Ukratko, kada se čuvarkuća jednom posadi - sama se o sebi brine.

Čuvarkuća traži samo želju i ništa više.

Uspeva na skromnoj podlozi, pa i kamenitom tlu. Voli sunce, ali nije joj neophodno. Ukoliko se nalazi na otvorenom prostoru ne traži ni redovno zalivanje. Tokom zime se ne unosi u kuću, jer može da preživi najekstremnije uslove.

Tačnije, čuvarkuću može da "ubije" samo jedna stvar - previše vlage. Da joj koren ne bi istrulio preporučljivo je pomešati zemlju sa šljunkom ili gornji sloj posuti peskom.

Pročitajte još: Biljka koje se daruje u ime ljubavi i vernosti: Suza zaljubljene boginje za lenje baštovane

Čuvarkuće su izuzetno dekorativne biljke, pa uz ostale sukulente mogu da stvore neverovatne aranžmane. Takođe, mogu da se koriste za vazdušne aranžmane u ramovima koji su sve popularniji.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas