Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Večiti komad nameštaja: Komoda koja će osvežiti svaki prostor

Komode starinskog izgleda savršeno se uklapaju u enterijer svakog doma

1625379090_joj.png
Foto: Piksabej
Oglas

Žal za prošlim vremenima i setu koja nas obuzima pri pomisli na to kako je nekada sve bilo bolje možemo lako preobratiti u radost, pomoću samo jednog komada nameštaja “iz prošlosti”.

Bilo da su nove, a dizajnirane u retro stilu, bilo da ste ih nasledili od bake, komode starinskog izgleda savršeno se uklapaju u enterijer svakog doma. Potpuno neodoljive, dolaze do izražaja kada su okružene modernim nameštajem, ali i u enterijeru celokupno uređenom u retro stilu.

Pročitajte još: Uređenje kuhinje: Novi trend je pruski plava i OVA neverovatna kombinacija

Barokna komoda

Među najpopularnijim su one u stilu Luja HV, sa “bucmastim” nogarima, blago savijenim ka spolja. Nije ni čudo, jer su upravo u njegovo doba komode prošle kroz postepene faze transformacije i zauzele centralno mesto u najvažnijim delovima palata.

Komodu postavite u centar prostorije.

Foto: Piksabej

I vi je možete tretirati na isti način, ako je postavite u centralni deo prostorije. Pristaju joj sve nijanse plave boje, kao i bela, mada se dobro “snalazi” i u braon drvetu. Kada odaberete komodu sa baroknim, talasastim linijama stranica, u tamno crvenoj boji, onda možete računati na to da je vaš dom postao mesto sa stilom, jer ga ona, uz upečatljivost, sama po sebi donosi. Dopunite je lampom zagasitije nijanse iste boje i jednostavnom stolicom, stavite uz zid pored prozora i nećete poželeti da je pomerite odatle.

Pročitajte još: Veća DNEVNA SOBA? Uz samo jedan trik

Smela boja Foto: Depozit

Vintidž komoda

Vintidž komoda uklapa se i u sobe mališana savremenog doba, gde će biti sasvim dovoljna za držanje njegovih stvari. Vrlo lako će je zavoleti, ako na gornji deo postavite njegove omiljene igračke. Tu možete staviti i ukrasne saksije sa sobnim cvećem, ogledalo, uramljene slike, lampe, globus... Šta god poželite, i na taj način vaš omiljeni komad nameštaja možete povezati u celinu sa ostatkom prostora.

Komodu iznesite i u dvorište, zašto da ne?

Zanimljivo će izgledati i ako omanju, tamno smeđu, postavite u dvorište, a na nju spustite samo veliku, kamenu saksiju, u istoj boji. U ovom slučaju, jednoličnost boja razbiće cveće, koje bi trebalo da bude intenzivnih nijansi.

Pročitajte još: Polica koja za 30 sekundi postaje sto sa dve klupe! Idealno rešenje MALE STANOVE (VIDEO)

Ne morate kupovati novu komodu u retro stilu, možete postojećoj zameniti frontove, odnosno spoljnje delove, fioka, tako da izgledaju rustično. Ovde važi pravilo, što ih više imate, to bolje. Poigrajte se slobodno, neka svaka od njih izgleda različito, od boje, preko ručica za otvaranje, do dekorativnih reljefa, pa će vam i sam pogled na njih predstavljati zadovoljstvo. Uz to, ako ste vizuelni tip ličnosti, lakše ćete zapamtiti šta se u kojoj od fioka nalazi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas