· · Komentari: 0
NEOBJAŠNJIVO

Kada je PUTIN seo na OVU STOLICU svi su znali da će biti prvi čovek RUSIJE (FOTO)

U Tjumenskoj guberniji u selu Pokrovskoe nalazi se prvi privatni muzej koji je otvoren u Rusiji.

1597142540_32980314_10216152525314941_2739980429502185472_n.jpg
Foto: A. M.

Muzej je otvorila Marina Smirnova, unuka čuvenog sibirskog proroka i vidara Grigorija Raspućina. U spomen kući je najveća atrakcija misteriozna stolica.

Čuvena stolica Foto: A. M.

Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA

Raspućin gotovo da nije ni živeo u ovoj kući, već je kupio za svoju porodicu. On je bio lutalica, teško je i reći gde mu je bila kuća. Ipak, potomci su uspeli da sakupe originalne stvari koje je "sibirski mag" koristio.

Potomci su sakupili Raspućinove lične predmete.

Tako je vek posle njegove smrti otvoren muzej u Pokrovskom. Zelene je boje, a unutar je originalni drveni, ukrašeni prozor sa rodne kuće Raspućina. Tu su i samovar, njegov putni kovčeg, ikone koje je dobijao cara Nikolaja, gramofon, bodež i mnoge druge stavri. Ipak, svi pogledi posetilaca gledaju u ćošak u kojem se nalazi stolica.

Pročitajte još: OVO je jedina ŽENA koju je pogodio METEORIT, ali se od toga OBOGATIO njen KOMŠIJA!

Možda će postati predsednik? Foto: A. M.

- Ova stolica je priapadala našem Griški, ima posebnu energiju i svako ko na nju sedne napreduje u životu - kaže Marina, unuka, bivša profesorka ruskog i kustos muzeja.

Stolica je pripadala Griški i ima posebnu energiju

Zanimljivo je da su na ovoj stolici sedeli gradonačenik Tjumena, kao i gubernator Tjumenske oblasti. Na ovu stolicu od bambusa seo je i Vladimir Putin, kada je bio u obilasku ove oblasti.

Pročitajte još: Misterija Putinovog BELOG TERMOSA: Čak je i Trampu nazdravljao njime, a sada je otkriveno šta se u njemu NALAZI

Vladimir Putin je sedeo na stolici i sledeće godine je postao predsednik Rusije.

- Kada je bio ovde Vladimir Vladimirovič je bio premijer, a naredne godine je pobedio na izborima i postao predsednik - ističe Marina Smirnova.

Svi žele sliku! Foto: A. M.

Zanimljivo je da su i gradonačenik i guberner napredovali od trenutka kada su seli na nju.

Sva trojica se zovu Vladimir!

- Istina, sva trojica se zovu Vladimir, pa je pored stolice možda pomoglo i ime - kaže Marina.

Kada čuju ove reči svi turisti žele da se slikaju sa stolicom, a Marina je spusti sa pijedestala i dozvoli muškarcima da sednu i slikaju se.

Pročitajte još: Verovalo se da je Raspućin reinkarnacija HRISTA, a o njegovim ČUDIMA se i danas govori

Raspućin je u ovoj kući često boravio i od pre sto godina ništa nije promenjeno u ovom domu od drveta. U blizini je spomenik na kojem piše da je na tom, rodnom mestu Grigorija Raspućina porodica Romanov stala, kako je vidoviti Griška predvideo. Romanovi su se tu zaustavili jer se polomio točak, a carska porodica je bila na putu ka Tobolsku. Godinu dana kasnije bili su ubijeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.