Oglas
· · Komentari: 0

"U PITANJU JE GREH PREDAKA" Sveštenik savetuje: KADA VAM NE IDE u životu iz nepoznatog razloga, URADITE OVO (VIDEO)

Ukoliko primetite da se stvari iz nepoznatog razloga ne odvijaju onako kako ste zamislili, možda je reč o grehu predaka. Sveštenik savetuje kako da se sa ovom situacijom najlakše izborite.

1701851010_Untitled.jpg
Oglas

Ukoliko članovima porodice ne ide u životu iz nepoznatih razloga, odmah se sumnja u greh predaka. Kako se rešiti ovog greha savetuje, sveštenik Gojko Perović. 

Greh predaka je nešto u šta se veruje u Srbiji i može zadesiti i deseto koleno. 

“To ne bi trebalo da nas opterećuje. Ako nešto i postoji, to sam Bog zna. Naša vera kaže da mi ne ispaštamo grehe predaka. Ko god se krstio, rodio se za novi život. Sve pređašnje što je bilo, kroz gene i kroz krv – u vodi krštenja se pere. Tako da niko ne može i ne treba da opterećuje svoj život u tom smislu.

Ali sada da li postoji nešto kao blagoslov ili kao prokletstvo na nekoj porodici, to je samo pitanje Božije volje i tu stvar onda nikako ne možemo ispraviti.

Šta možemo da uradimo, možemo da živimo pobožno. Jevanđeljski gledano – naš život počinje sa krštenjem i mi od tada živimo potpuno novi život.

Pitanje je da li čovek može sam da brine o sebi i porodici, a ne da popravlja samostalno neku Božiju nameru – to je nemoguće.

Kako je Bog doneo neki blagoslov ili kaznu, tako će jednim mahom i da je odnose.

Ono što se od ovog pokoljenja očekuje je da živi crkveno, da se ne odvaja od Boga i da svu svoju nadu polaže u Boga. LJubav prema bližnjima, ljubav prema Bogu i ako to ispunimo, mi smo pred Bogom uradi sve što smo trebali.”

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas