Oglas
· · Komentari: 1
LJUBAV IZ KNJIGA

Srpski slikar nikad nije preboleo suprugu LOTOS: Venčali se tajno, bežali u Pariz, rastavila iz SMRT

Čuveni slikar, Miloš Šobajić, napustio nas je u aprilu ove godine, iza sebe je ostavio suprugu Maju i majku Miru.

1639146006_milos-sobajic-i-lotka-masnikosic_285239240.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Pre Maje, Miloš je imao dva braka, od kojih prvi daje inspiraciju za pravi ljubavni film. Neobična ljubavna priča Miloša i Lotos Masnikosić, trajala je skoro pola decenije. Oženio ju je tajno, u Dubrovniku, a kumovi su bili slučajni poznanici koje su sreli na Stradunu.

Lotos kao najveća podrška

Evo kako je pričao o njihovoj ljubavi, kao pravi i nepopravljiv romantik.

– Moju Lotos (svi je zovu Lotka,a ime joj je odabrala majka, jer je začeta među lotosima) upoznao sam i zavoleo kao gimnazijalac. Uvek mi je bila velika podrška iinspiracija. NJena je bila ideja da odemo iz Beograda u veću sredinu, gde ću imati više prostora da se ostvarim. Oštro smo „napali” Pariz… a da nismo znali, kad smo dospeli na aerodrom, ni kuda ćemo ni kako ćemo. Sve je dobro prošlo, a mi smo, evo, proputovali svet i ponovo se skrasili u Beogradu - ispričao je svojevremeno Šobajić za Politiku.

Pročitajte još: SRPSKA SNEŽNA PRINCEZA: Svetlana je prošla put od ZLOSTAVLJANJA do karijere uspešnog ALBINO MODELA (FOTO)

- Dece, na moju žalost, nemamo. Želeo sam da ih imam četvoro-petoro, ali je Lotos bila protiv toga, nije htela da ih rađa „u ovaj grozni svet”. Tako sam ja bio i ostao središte njenog života, slobodan da se u potpunosti posvetim svojoj umetnosti – dodaje Šobajić, čija romansa neodoljivo podseća na onu između čuvenog španskoj slikara Salvadora Dalija i njegove Gale.

LJubav do kraja života

Kada je Lotos preminula 2011. godine, Šobajić je to jako teško podneo, a koliko su ga sećanja na njegovu Lotku mučila, govori i način na koji je prilikom jednog intervjua odgovorio na pitanje gde se odmara.

- Ranije smo išli u Dalmaciju. Lotos je poreklom iz Šibenika, a moji su imali kuću u Mlinima pored Dubrovnika. Posle poslednjeg rata prešli smo u Boku, u prelepu Kostajnicu, preko puta Perasta. Ali, to je za mene kraj, neću više ići na taj deo obale zbog uspomene na Lotos. Izmisliću nešto novo.

Novinar ga je potom upitao kako mu je bez Lotos, na šta je slikar odgovorio: 

- Grozno mi je. Juče sam slikao u ateljeu i plakao. Mnogo sam sad osetljiv. Međutim, dogodilo mi se nešto neočekivano, a lepo; dok sam slikao pitao sam se: „Gde je ona sad, šta radi, s kim je, u kom svetu živi?” I odjednom mi nešto kaže da ona, u stvari, živi u meni, i da gleda mojim očima, diše mojim plućima. To me tako smirilo da sam ga oberučke prihvatio kao istinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas