Oglas
· · Komentari: 0

Da li biste mogli da zamislite da ne postoje auto-perionice? Pogledajte kako su se nekada davno, čistili JUGO I FIĆA ( FOTO)

Na jednoj fotografiji u duhu starih vremena, zabeležen je jedan zanimljiv trenutak

1668952742_shutterstock_Fica.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada bi nekoga pitali koji automobil mu pada na pamet kao simbol bivše Jugoslavije, verovatno bi rekli Jugo 45 ili Zastava 750, popularnije nazvan Fića.

Tu su još Zastava 101, nezaobilazni Stojadin i Lada 1300. Još ponekad, doduše veoma retko, ove oldtajmere kao duhove nekog prošlog vremena, možemo sresti na ulicama gradova u našoj zemlji. Izmame osmeh, jer deluju veoma simpatično.

Jugo-nostalgičari su nedavno na društvenoj mreži objavili zanimljivu sliku, na kojoj je prikazano kako su se ovi automobili prali na reci Savi, davne 1973.godine.

Foto: Instagram/jugoslavija_stare_slike

Pročitaj još: Iza ČUVENOG hita grupe "Kvn" krije se potresna priča: Pevač ju je otpevao gotovo NEPOKRETAN, dok se borio sa OPAKOM bolešću (VIDEO)

Na ovoj fotografiji, vide se automobili parkirani duž obale reke, i vredni vlasnici koji su tu došli ne bi li očistili i uglancali svoja vozila, te kako zahvataju vodu iz reke.
Danas to deluje nezamislivo, i potpuno drugačije od načina na koji sada održavamo automobile, gde se auto perionice nalazi na svakom ćošku. 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas