· · Komentari: 0

2 KOČIJE ZA KRALJA: Jedna je STARA 253 GODINE, a druga kojom će ići na krunisanje TEŠKA JE 3 TONE (FOTO)

Kočije su već postavljene za pojavljivanje u povorci kraljevog krunisanja

1683194662_Kocija-naslovna.jpg
Photo: Profimedia

Kralj i kraljica Engleske, odlučili su da spoje drevne rituale krunisanja sa elementima koji više odgovaraju modernom dobu. Ovo se odnosi i na njihov izbor prevoza.

Kraljevski par će putovati iz Bakingemske palate u Vestminstersku opatiju 6.maja, u kočiji Dijamantskog jubileja (Diamond State coach), najnovijeg dodatka kraljevskom ''voznom parku''.

Napravljena u Australiji 2014.godine, kočija teška 3 tone, dugačka 18 stopa, koja ima hidrauličnu suspenziju, sistem grejanja, osvetljenje, električne prozore i klima uređaj.

Ali, novokrunisani par će napustiti opatiju tokom velike povorke, u zlatnoj kočiji staroj 253 godine- Gold State Coach, u kojoj je vožnja manje udobna, piše Telegraph UK.

Kraljica Elizabeta II, putovala je ka svom krunisanju 1953.godine u Gold State kočiji, kasnije se prisećajući ovog iskustva kao ''užasnog i neprijatnog putovanja'', kojim je opisala kočiju. Kada je pokojna kraljica izašla sa krunom iz opatije, njena ruta od pet milja nazad do Bakingemske palate vijugala je duž ulica Ridžent, Oksford i Park Lejna, a hiljadama učesnika trebalo je puna dva sata da stignu.

Možda vodeći računa o sopstvenoj udobnosti, povorka krunisanja novog kralja i kraljice biće zantno smanjena, uzimajući kraći put za povratak u palatu, preko Vajthola, Admiralskog luka i tržnog centra.

Dok se kralj i kraljica polako kreću ka opatiji, oni će sedeti na komadu škotskog kamena sudbine, na kome će Čarls biti krunisan.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.