Oglas
· · Komentari: 0

Četiri reči koje blokiraju sreću: Izbacite ih iz upotrebe i oterajte negativnu energiju

Zamenite loše misli pozitivnim

1687729825_energija.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Negativnu energiju sami stvaramo svojim mislima, rečima i delima i od vas zavisi da li ćete je prihvatiti kao deo svog života ili odbaciti. Kako biste zamenili negativnu energiju pozitivnom, potrebno je da zamenite loše misli pozitivnim. I ovde je važno ne samo šta mislimo, već i šta govorimo. Zato treba da se fokusiramo na određene reči koje izgovaramo i razmislimo da li neke od njih privlače loše vibracije.

Negativnu energiju nose reči koje kod nas ili drugih izazivaju loše emocije – ljutnju, strah, ogorčenost... To ne znači da treba da se plašite da izgovorite reči koje imaju negativnu konotaciju, već da se fokusirate na to koliko ih često govorite, pod kakvim emocionalnim nabojem i kakav uticaj one imaju na nas.

Evo koje četiri reči privlače negativnu energiju ako ih stalno govorimo i povezujemo se sa njima:

1. "Nemoguće" - Ovo se govori u kontekstu da je nemoguće da nešto uradimo, kao i da je "nemogue" da se neke dobre stvari i promene dogode. Na ovaj način sami sebi stavljamo prepreke i ograničavamo mogućnosti.

2. "Neuspeh" - Ukoliko stalno ponavljate "neću uspeti", moguće je da zaista nećete. Umesto reči neuspeh, čak i kada ga doživite, koristite reči koje vas mogu motivisati na akciju.

3. "Problem" - Ovu reč je bolje zameniti sa "situacija" ili "izazov". Na taj način možete razmišljati pozitivnije i brže možete rešavati situacije koje vam se ne dopadaju.

4. "Mržnja" - Ovo je teška i toksična reč koja mne bi trebalo da bude u našem životu, mislima i srcu. Umesto mržnje, bolje je reći: "Zabrinut sam, hajde da zajedno rešimo ovu situaciju."

Kako bi se vaš život promenio kada biste koristili više reči sa pozitivnom energijom?

Od velike važnosti nisu samo reči koje izgovarate, već i koje provlačite kroz glavu kao misao. Ovako šaljete sebi i svetu određenu nameru i želju, a onda dolazi do materijalne realizacije. Ako primetite da koristite mnogo negativnih reči, onda ih nadoknadite pozitivnim.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas