Oglas
· · Komentari: 0
GOSPODAR KNJIGA

Đubretar je godinama sakupljao bačene knjige, a onda mu se život potpuno okrenuo (VIDEO)

Đubretar je shvatio da mnogo njegovih sugrađana baca knjige

1630514063_knjige.jpg
Foto: YouTube printscreen / mich prada
Oglas

Alberto Gutjeres postao je inspiracija mnogima kada je davne 1997. godine krenuo sa sakupljanjem knjiga i napravio biblioteku.

Pročitajte još: ZNAČENJE ZATVORSKIH TETOVAŽA: Simboli koji nose mnogi, a ne znaju značenje! (FOTO)

Ovaj čikica bio je vozač đubretarskog kamiona kada je shvatio da mnogo njegovih sugrađana baca knjige i odlučio da počne da ih sakuplja. Prva koju je uzeo bila je "Ana Karenjina". 

Komšije su ga molile da im pozajmljuje knjige

NJegove komšije molile su ga da pozajmljuju knjige od njega, a 2000. godine njegova supruga i on rešili su da prizemlje svoje kuće pretvore u biblioteku, koja je u međuvremenu stekla svetsku slavu, a da to nije ni mogao da sluti!

Osim toga, jedno vreme je putovao po zabačenim delovima zemlje i besplatno delio knjige. Inače, njegov nadimak je "Gospodar knjiga".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas