· · Komentari: 0
UTICAJ OKOLINE

Koje boje je vaše NOĆNO svetlo? Možda je baš to uzrok LOŠEG RASPOLOŽENJA tokom dana!

Naučnici sa Univerziteta Ohajo došli su do opasnih i ozbiljnih nalaza.

1615592185_Depositphotos_244173450_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Neobično istraživanje pokazalo je jiš neobičnije posledice po ljudsko raspoloženje i psihu. Naime, naučnici sa Univerziteta Ohajo potvrdili su tezu da boja svetla koja gori tokom noći je važan faktor koji snažno utiče na raspoloženje.

Crveno svetlo pokazalo se najboljim, jer pod takvim svetlom gotovo i da nema znakova depresije i promena u mozgu...

Pre svega, naučnici tvrde da tokom noći nijedno svetlo ne bi trebalo da bude upaljeno jer to direktno utiče na našu psihu tokom obdanice.

Pročitajte još: Koja fizička aktivnost sagoreva najviše kalorija? Zaboravite šetnju i kupite rukavice za BOKS

Plavo svetlo ima najgori uticaj, nakon toga sledi belo, a crveno svetlo pokazalo se najboljim, jer pod takvim svetlom gotovo i da nema znakova depresije i promena u mozgu. Naravno, najbolji su rezultati bili kod ispitanika koji su spavali u potpunoj tami. Ali, istraživanje je napravljeno kako bi se pomoglo ljudima koji rade noću.

Pročitajte još: Verovalo se da Staljin nikada nije pio lekove, celog života tražio je jednu BILJKU koju danas mnogi koriste

Zaključak rukovodioca istraživanja je da bi radnike koji rade noću trebalo izlagati crvenom svetlu kako bi se maksimalno smanjili simptomi depresije kojima su podložni.  Uz njih, ovo istraživanje se može primeniti i na ljude, koji nakon zalaska sunca koriste različitu elektroniku poput televizora ili računara.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.