Oglas
· · Komentari: 0

Koliko je godina imala BOGORODICA kada je rodila Isusa? Detalj koji je mnogim vernicima nepozant

Marija je na ikonama predstavjena kao mlada žena, ali mnogi ne znaju koliko je imala godina kada se porodila

1666778066_Foto-Vikipedia-Bogorodica.jpg
Foto: Vikipedia
Oglas

Marija je na skicama, ikonama i crtežima prikazana kao veoma mlada žena. Ipak ostaje večito pitanje: Koliko godina je imala kada je rodila Isusa?

Jasno je da je Marija bila izvanredna žena. Kao prvo, zaista je razumela šta znači žrtvovati se radi Božje volje. Očigledno u to vreme niko, uključujući ni nju samu, nije očekivao da će se Mesija roditi od device. Zbog toga je pitala anđela Gabriela kako će nositi Mesiju kad nije u braku i nije polno aktivna (Luka 1, 34). Znala je da će prihvatanje trudnoće od Boga izazvati previranja i bol njoj i njenim najmilijima, ali je poslušno prihvatila Božji plan za svoj život, piše Novi život.

Koliko je godina imala Marija kada je rodila Isusa?

Biblija ne navodi koliko je Marija imala godina kada je rodila Isusa. Ne postoje ni istorijski dokumenti koji navode Marijinu dob u vreme kada se Isus rodio. Uprkos tome, možemo izneti neke razumne pretpostavke na temelju onoga što su jevrejski običaji bili u to doba.

Većina hrišćanskih istoričara pretpostavlja da je u vreme Isusova rođenja imala oko 15-16 godina. Prema tadašnjim jevrejskim običajima, mlada bi se žena mogla veriti s mladićem već u dobi od 12 godina, iako se ispunjenje njihovog braka obredom i fizičkom intimom može dogoditi nekoliko meseci ili čak nekoliko godina kasnije.

Pročitajte još: SUTRA JE SVETA PETKA I CRVENO SLOVO: Evo šta žene treba obavezno večeras da urade

Često se pretpostavlja da se Josip oženio kasno u životu, jer je gotovo sigurno da je umro kada je Isus započeo svoju službu. Ovaj zaključak izvlačimo iz niza biblijskih zapisa u kojima je Josip bio vidljivo odsutan. Kada se Isus preselio u Kafarnaum, s njim su bili njegova majka i braća, ali ne i otac (Ivan 2, 12). Još je značajnije to što je Isus, dok je bio na krstu, naložio apostolu Ivanu da se brine o NJegovoj majci, a Mariji je rekao da se prema Ivanu odnosi kao prema sinu.

I Marіja і Joѕіr ѕu uvek bili poslušni Bogu, naročito kada je život bіo težak. Zajedno su prolazіlі kroz ѕіromaštvo, nevolje i probleme … No s ljubavlju su odgajali Isusa.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas