· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Okružen prirodom i termalnom vodom, a svoja vrata je otvorio pre više od 1.300 godina: Evo kako izgleda najstariji hotel na svetu (FOTO/VIDEO)

Ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda.

Japanski hotel "Nishiyama Onsen Keiunkan" radi više od 1.300 godina, a njime upravlja ista porodica.

Pročitajte još: Svi ga vole, jer podiže raspoloženje, ali udara i u mozak i to ne zbog alkohola

Hotel je počeo sa radom 705. godine i goste prima sve do danas, zahvaljujući 52 generacije iste porodice. Ovaj hotel je 2011. godine upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji na svetu. U Japanu se nalazi i drugi najstariji hotel na svetu pod nazivom "Hoshi Ryokan", koji je takođe upisan u pomenutu knjigu.

"Nishiyama Onsen Keiunkan" je smešten u podnožju planina Akaiši u prefekturi Jamanaši, a svoja vrata je otvorio pre 1.316 godina. Termalnom vodom se obezbeđuje direktno iz lokalnih izvora Hakuho, tako da gosti mogu uživati u toplim kupkama u svakoj sobi, ali i u javnim kupatilima.

Pročitajte još: Očekivano ili ne: Ove su dve najgore vrste ljudi, zato ih što pre izbacite iz života

Hotel je renoviran nekoliko puta, a poslednji put 1997. godine. Međutim, uprkos renoviranju, zadržao je tradicionalni izgled i stil, tatami podlogu, klasični nameštaj u svakoj prostoriji i sobi, te japansku umetnost. Bežični internet je uveden tek 2019. godine te ga gosti mogu koristiti ukoliko žele, a opcija je i da se odmore od svojih uređaja u opuštajućoj atmosferi, uživajući u pogledu, kupkama i prirodi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.