· · Komentari: 0
FENG ŠUI

Pare se lepe za prste onima koji znaju ovaj trik: Na svaku potrošenu novčanicu doći će tri, postoji verovanje

Neke od biljaka se redovno koriste kao amajlije za privlačenje ljubavi, sreće i bogatstva

1685536053_shutterstock_2168166395-crveni-novcanik.jpg
Photo: Shutterstock

Razne obredne upotrebe ima, recimo, žalfija koju zbog moćnog mirisa i jakih ulja koriste da se okadi kuća. Smatra se da može da odagna negativnu energiju i osveži prostor u koji će ući zdravlje i obilje. Nana se poštuje i koristi često zbog zdravstvenih koristi, a u ritualima se koristi kao amajlija za zaštitu porodice i njenog blagostanja.

Treća biljka koja se koristi u brojnim obredima za privlačenje bogatstva je lovor. Njegovo mirišljavo lišće je rado upotrebljavan začin, a ima i lekovita svojstva. Međutim, verovanje kaže da ga treba držati u kući, na tajnim mestima gde stoji vaša „zlatna rezerva“ para.

Bilo koji od ova tri listića, smatra se u narodu, vredi držati u novčaniku, kako bi se u njega stalno slivao novac. Na svaku potrošenu novčanicu doći će tri, kažu stari, ako se pametno troši, a poštuje sve ono na šta ga potrošite.

Takođe, novčanice u novčaniku treba da budu uredno složene, a iz njega obavezno izbacite stare račune i priznanice. Njih treba čuvati u posebnoj kutiji u kući, a i nju valja redovno sređivati.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.