Oglas
· · Komentari: 0

Psiholozi savetuju kako da tražite povišicu: Jednu stvar treba obavezno da izbegnete

Prema stručnjacima ovo su najbolji načini da potražite povišicu na poslu

1711274979_shutterstock_2258472131-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Radite dugo na jednom mestu, ulažete značajne napore za rast kompanije, a plata ostaje ista? Ako verujete da zaslužujete više, vreme je da razgovarate sa menadžmentom o povišici. Razmislite unapred šta ćete reći, pripremite jake argumente i zabeležite svoja nedavna dostignuća.

Kako voditi razgovor da biste dobili zadovoljavajući rezultat?

Traženje povećanja plate je važan i težak proces koji zahteva pripremu, rezonovanje i takt. Ako želite da dobijete veću platu za svoj rad, trebalo bi da se pridržavate nekoliko saveta koji će vam pomoći da postignete željeni rezultat.

Evo šta treba da uradite pre razgovora:

  • istražite tržište i odredite iznos;
  • napravite listu svojih važnih kvaliteta i opravdajte značaj za rad kompanije;
  • osećajte se mirno, sigurno i nemojte biti nervozni;
  • izaberite pogodno vreme za razgovor.

Psiholozi savetuju da ne preterujete i ne potcenjujete svoja dostignuća, već da se trudite da sebe procenite realno i da se samim tim što trezvenije predstavite. 

Sa druge strane, ne treba precenjivati svoju profesionalnost, jer se onda molba za povišicom pretvara u zahtev. Pronađite prave reči da pokažete efikasnost svog rada, a poslodavac će vas rado nagraditi za vaš trud, piše sajt News hochu.

Važna preporuka psihologa je da se ne čeka period kada kompanija kreće da formira sledeći godišnji budžet, već da se unapred pokrenu pitanja napredovanja.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas