Oglas
· · Komentari: 0

Samo JEDNA STVAR je bitna za SREĆU: Ovu priču o BOGATSTVU treba čitati na početku svake GODINE

Obavezno pročitajte ovu poučnu priču o bogatstvu.

1641195957_christmas-g46284f286_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Novogodišnji praznici su vreme kada svodimo račune i utiske od prošle godine, kad se podsećamo naših najvećih izazova ali i želja koje smo uspeli da ostvarimo.

Tada obično počinjemo da maštamo i o onim stvarima koje želimo da postignemo u narednoj godini, a nije tajna da je među njima uvek i nešto više novca. Ili mnogo više novca? Da li i vi želite bogatstvo?

Pročitajte još: Saveti stručnjaka kako da NAPRAVITE (I ODRŽITE) novogodišnju odluku

Pre nego što nastavite sa formulisanjem svojih novogodišnjih odluka, ne smete propustiti ovu priču o bogatstvu, parabolu o dvojici dečaka, odraslih zajedno u komšiluku.

Krenuli su različitim životnim putevima - jedan je postao siromašni monah, a drugi bogat i moćan ministar jednog kralja.

Mnogo godina kasnije, sreli su se i ministar se sažali ugledavši monaha, mršavog i u pohabanoj odeći.

"Da si naučio kako da služiš kralju, ne bi morao da živiš od šake pirinča dnevno", reče mu debeljuškasti ministar, sav ulickan, u skupom odelu. Na to mu monah odgovori: "Da si naučio da živiš od šake pirinča dnevno, ne bi morao da služiš kralju."

Naravno, većina nas živi negde između ove dve krajnosti, ali kad god birate svoje prioritete, razmislite koliko vam je, zapravo, važno bogatstvo a koliko vaša sloboda?

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas