· · Komentari: 0

Sanjali ste da ste se posvađali sa najboljom PRIJATELJICOM? Pogledajte šta vam PODSVEST poručuje

Ovakvi snovi su česti, a sada možete otkriti šta oni znače

1671030182_Foto-Shutterstock-kosmar.jpg
Foto: Shutterstok

Veruje se da analiza snova seže više od 3.000 godina unazad, ali dugo se raspravljalo o tome kako se tačno snovi tumače. Sveštenici u starom Egiptu mislili su da su snovi oblik natprirodne komunikacije. U staroj Grčkoj su se smatrali predznakom nečeg važnog i značajnog.

U novije vreme utemeljitelji psihijatrije Sigmund Frojd i Karl Jung takođe se nisu slagali oko toga kako bi tačno trebalo da tumačimo svoje snove. Frojdova teorija snova sugeriše da oni predstavljaju nesvesne želje, misli, ispunjenje želja i motivaciju, dok je Jung video snove kao individualni pokušaj da nam naša psihička dimenzija saopšti nešto važno.

Iako su učestaliji snovi o tome da nas neko lovi, postoji velika verovatnoća da ćemo tokom života sanjati i o svađi sa ljudima koje volimo. Zato su stručnjaci za snove i psiholozi za HelloGiggles objasnili šta tačno znači sanjati svađu s najboljim prijateljem.

Pročitajte još: Šta nam poručuju SNOVI O PADANJU? Podsvest vam poručuje više stvari

Previše stresa

Ako ste potiskivali emocije ili ste se u zadnje vreme osećali napeto i premoreno, to bi moglo da se manifestuje kroz snove u obliku borbe s prijateljem. Manuela Šmiten, psihološkinja u Inner Space Psychology, kaže da bi san o svađi s najboljim prijateljem mogao da bude pokazatelj stresa u svakodnevnom životu ili fizičkog stresa s kojim izbegavate da se suočite.

- Ako ste premoreni, iscrpljeni ili se osećate napeto i napeto, te emocije ponekad mogu ida zađu na videlo u snu - objašnjava Šmiten.

Predlaže da se pozabavite svim stresorima s kojima se suočavate dok ste budni i učinite sve što možete da ih ublažite. Za mirnije snove može da pomogne meditacija pre spavanja ili pisanje dnevnika u kojem iznosite svoja razmišljanja i emocije.

Stvar poverenja

Inbal Honigman, slavna vidovnjakinja i stručnjakinja za snove, veruje da je san način na koji podsvest komunicira sa svesnim umom.

- Sanjamo stvari kojih se bojimo, sanjamo stvari zbog kojih smo zabrinuti. Ako smatramo da možda iz nekog razloga ne možemo da imamo poverenja u najboljeg prijatelja, ili prijatelj ne veruje nama, ta briga će zaokupiti naše misli - kaže Honigman.

Ističe kako nije važno da li postoji stvarno uporište oko te zabrinutosti, jer ona postoji nezavisno o stvarnosti. Zato predlaže da, kada sanjate svađu s prijateljem, razmislite o važnim pitanjima kao što su ko je u snu krivac za svađu, jeste li oboje poštenih namera u toj svađi, te zašto nastavljate svađu i ne odustajete od rasprave.

Odgovori će vam otkriti mnogo detalja kada je reč o tumačenju sna. Ako znate da ste nepravedni u snu, priznajte to i dobro razmislite da li se ponašate prema prijatelju nepravedno i u stvarnom životu.

- Možda ste zbog nečega ljuti na prijatelja u stvarnom životu, ili je samo slučajno deo vašeg sna jer ste ljuti zbog nečeg drugog. Teme o kojima sanjate su vaše sopstvene i ne ukazuju ni na šta neobično o čoveku o kojem sanjate - kaže Honigman.

Verovatno se svađate s prijateljem u stvarnom životu

Kao i kod svih snova, kontekst je važan faktor kada se radi o dešifrovanju onoga što bi mogli da znače.

- Ako postoji prijatelj u vašem stvarnom životu s kojim se ne slažete, onda san predstavlja scenarije oko te situacije - kaže Šmiten.

Predlaže da se zapitate da li pokušavate nešto da sakrijete od prijatelja ili postoji nešto neizrečeno što uzrokuje nesklad u vašem prijateljstvu. Takođe, valja promisliti da li se osećate krivima zbog nečega što ste učinili. Šmiten predlaže da razmislite o radnji sna kako biste saznali kako se nositi s njom u stvarnom životu. Jesu li vaši postupci u snu razumni? Izbegavate li razgovor koji treba voditi? Velike su šanse, ako se san učestalo ponavlja, da morate da se suočite sa problemom i možda spasavate prijateljstvo koje vam je važno.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.