Oglas
· · Komentari: 2
ZANIMLJIVO

Test iz matematike zbunio decu i roditelje: Da li vi znate rešenje ZADATKA? (FOTO)

Jedno pitanje poslednjih dana postalo je viralno

1603881890_test.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Školarci u Australiji, ostali su zatečeni pitanjem koje su dobili na zadatku iz matematike.

Pročitajet još: NE uzdržavajte se od SOČNIH PSOVKI, jer su zdrave, pogotovo na OVOM MESTU

Iako su svi očekivali standardni kontroli, pojavilo se pitanje koje je izazvalo čitavu pometnju. Naime, ispitno pitanje sadržalo je tabelu sa podacima o temperaturi, a oni koji su polagali test morali su da „izračunaju broj cvrkuta koji se očekuje u intervalu od 15 sekundi kada je temperatura 19 stepeni".

Odgovori su morali da se daju „tačni na najbliži ceo broj“. Mnogi učenici su se našli u problemu, a čak ni roditelji nisu uspeli da reše ovaj zadatak. Jedna osoba je postavila tvit, pokazujući razliku između onoga što su učili za kontrolni u poređenju sa onim što je zapravo bilo u njemu.

Potparolka NESA, rekla je da su pitanja bila postavljana u okviru standardnog proograma i da ne vidi razlog, zbog kog učenici i roditelji smatraju ovaj test teškim. Da li vi znate o čemu se radi?

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas