Oglas
· · Komentari: 0
fizička aktivnost

Zašto je dobro preskakanje vijače? Često je zaboravljamo, a ima brojne koristi za telo

Preskakanje vijače je mnogoj deci prvi susret sa svetom sporta, pa kada je vidimo probudi nam stara sećanja

1660830568_profimedia-0316542667.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Pored efikasnog kardio treninga i jačanja donjeg dela tela, konopac za skakanje takođe pomaže u poboljšanju koordinacije, snage i agilnosti. Lepota vijače je u tome što nije potrebno mnogo vremena ili prostora za početak. Sve što vam treba je oko 10 do 15 minuta i jedna vijača.

Koristi preskakanja vijače?

Preskakanje vijače je vežba za celo telo sa velikim uticajem koja zahteva zamahnuće užeta preko glave, a zatim preskakanje preko njega dok prolazi pored stopala. Vežba zahteva stalno kretanje koje pokreće vaše srce. Pošto konopac za skakanje zahteva brzo poskakivanje na prstima koristi se i za poboljšanje brzine i agilnosti.

Pročitajte još: 5 načina kako da sagorite kalorije, a koji ne podrazumevaju TRČANJE

Držite krajeve užeta u svakoj ruci, sa petljom užeta na tlu iza vaših peta. Prebacite konopac napred preko glave i ispred tela. Skočite dok vam prolazi ispod nogu. Počnite da pravite kružne pokrete sa rukama na dršci užeta i pronađite svoj ritam. Usredsredite se na to da držite grudi podignutim, a ramena i laktovi ne bi trebalo da se pomeraju mnogo, većina pokreta dolazi iz vaših zglobova. Dok skačete, obavezno držite kolena blago savijena.

Važno je pre nego što vijaču uvrstite u svoju opremu proverite i da je le pravih dimenzija za vas. Stanite na sredinu užeta jednom nogom i podignite krajeve blizu tela. Ručke bi trebalo da dođu do vaših pazuha ili ramena. Pokušajte da kupite konopac koji možete da isečete na svoju veličinu ili onaj koji dolazi prema visini.

Preskakanje konopca zahteva kondiciju, fokus i dobar rad nogu. Vežba aktivira skoro svaki mišić u telu dok ubrzava broj otkucaja srca brže od mnogih drugih vežbi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas