Oglas
· · Komentari: 0

Čaj od celih plodova ORAHA za čišćenje krvnih sudova: Blagotvorno deluje na čitav organizam (RECEPT)

Čaj od celih oraha pomaže kod eliminacija parazita

1671020877_shutterstock_766161868.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Orasi su deo mnogih slatkih, ali i slanih jela. NJihova mogućnost kombinovanja je velika, a takođe imaju i brojne nutritivne prednosti. Sadrže proteine, vlakana, omega-3 masne kiseline i antioksidante.

Imunitet

Porcija oraha puna je važnih hranljivih materija, uključujući proteine ​​(4 grama), vlakna (2 grama) i magnezijum (45 miligrama), koji su svi važni za podršku imunološkom sistemu i opštem zdravlju. Takođe su dobar izvor vitamina B6 i odličan izvor bakra.

Zdrave masti

Orasi su jedinstveni među orašastim plodovima jer sadrže skoro potpuno zdrave, polinezasićene masti (13 grama) uključujući 2,5 grama omega-3 alfa-linolenske. Što im daje veliku prednost za zdravlje srca, zdravlje mozga i upala, a mogu smanjiti i nivo lošeg holesterola u krvi.

Pročitajte još: 3 narodna preparata koja pomažu GUBITKU KILOGRAMA (RECEPTI)

Antioksidansi

Među orašastim plodovima ističe se da orasi imaju najveću                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              količinu polifenola. Ovo su antioksidativna biljna jedinjenja koja imaju korisnu ulogu u promovisanju zdravlja na različite načine, uključujući zdravlje srca, kognitivno zdravlje, upale i brojne bolesti.

Zdravlje creva

Istraživanja pokazuju da orasi mogu biti dobar izbor zbog svojih prebiotičkih svojstava, koja podržavaju zdravlje creva i mogu pozitivno uticati na umnožavanje korisnih bakterija. Efikasno deluju i na uništavanje parazita u organizmu.

Priprema čaja

Izlupajte šaku oraha. pa ih potopite u pola litra hladne vode. Poklopite ih, pa ostavite da prenoće. Ujutru ih stavite na ringlu dok ne provru. Kada smesa proključa, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Orocedite ga i pijte dok je mlak. Možete skuvati čaj samo od plodova, ukoliko vam se tako više sviđa.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas