Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ KUĆNE APOTEKE

MAGIČNI LEK! Četiri zdravstvena problema koje rešava ČAŠA TOPLE SLANE VODE

Blagotvorno dejstvo vode zasićene kalijumom vraća snagu organizmu, potpuno hidrira organizam i rešava nesanicu

1604439841_Depositphotos_238117054_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Stari Egipćani su se kupali isključivo u slanoj vodi, u crkvenim knjigama se navodi da je Isus Hrist slanom vodom lečio različite tegobe. Naime, konzumiranje slane vode kao napitka pokazalo se kao jedno od najdelotvornijih metoda za regeneraciju celog organizma.

Pročitajte još: Doktor Mladenović UPOZORAVA: Roditelji kasno dovode DECU ZAVISNIKE od igrica!

Hidratacija organizma

Nutricionisti objašnjavaju da ukuliko samo pijete vodu za hidrataciju tela, možete sa tim i preterati. Rezultat toga je činjenica da telo postaje prepunjeno vodom. Umesto čiste vode savetuje se upravo posoljena vode, najmanje jednom dnevno.

Pročitajte još: Evo kako brze dijete UTIČU na organizam

Himalajska so ima odlično antibakterijsko sredstvo, ona umanjuje razvoj bakterija tako što čini telo baznim.

Takođe, čaša tople slane vode deluje antibakterijski. Tako, posoljena voda izbacuje otrove iz tela i rešava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

Zdravlje kostiju
Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme sa kostima, posebno onim osobama koji imaju problema sa osteoporozom.

Pročitajte još: PETKOVIĆ otkriva strašnu priču: SIN kupi drogu, noć provede u KLADIONICI, a MAJKA ga čeka da mu PLATI TAKSI

Blagotvoran uticaj na kožu

Nežan odsjaj čiste kože dotići ćete ukoliko poslite čašu vode i popijete je svakog dana. Detoksikacija je povezana s ovim činiocem, pa će koža posledično blistati. 

Pročitajte još: EMPATIJA KAO ŠKOLSKI PREDMET? Da li bi trebalo i u SRBIJI da se uvede? DANCI znaju odgovor!

Himalajska so ima odlično antibakterijsko sredstvo, ona umanjuje razvoj bakterija tako što čini telo baznim. Akne nisu ništa drugo do bakterije, te je sasvim logično da ćete svakodnevnim unošenjem ove rastvorene soli u organizam uspeti da umanjite simptome ove neprijatne kožne bolesti.

Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, a nikako ne mogu naškoditi organizmu.
Bogat izvor minerala
Ovaj napitak obiluje bogatstvom minerala, koji se sadrže u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji sa vodom i njenim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, a nikako ne mogu naškoditi organizmu.

Rešavanje nesanice

Minerali soli smiruju nervni sistem. Čaša tople slane vode blagotovorno će uticati na rešenje problema sa nesanicom, ili će ga u najmanju ruku ublažiti. 

Pročitajte još: Gazimo ga, ŠUTIRAMO, bacamo, a od njega se pravi OBLOG za PROŠIRENE VENE

Jedna studija pokazala je da niski nivoi sodiuma mogu prouzrokovati ili nemiran san i stalna buđenja ili potpuno odsustvo sna. Za rešenje ovog problema, slanu vodu možete popiti u neporedno pre spavanja. Vremenom će se nivoi sodiuma u organizmu stabilizovati i vi ćete se ponovo buditi puni energije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas