· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Med i CIMET: Preparat za sva funkcionalna OBOLJENJA ORGANIZMA (RECEPT)

Med se sastoji od fruktoze, saharoze, glukoze, vode i vitamina, minerala i oligoelemenata...

1628807037_Depositphotos_373452002_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Korišćenje meda u lekovite svrhe poznato je još od antičkih vremena i prvih civilizacija.  U Ebersovim medicinskim papirusima pisanim pre 3.500 godina, navodi se da med treba koristiti kao lek za isceljivanje rana, da on izaziva na mokrenje i kao sredstvo za olakšanje rada želucu.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

U drugom takvom papirusu Jedvina Smita o medu se piše kao o jednom od važnih sredstava u hirurgiji i lečenju rana. U slučajevima otrovanja mineralnim, biljnim i životinjskim otrovima, protivotrovi su sadržali med kao glavni sastojak. Veliki broj starih grčkih filozofa i mudraca verovao je da med i potkrepljuje zdravlje, da produžava život, podržava snagu duha i tela.

Med i cimet

Ova kombinacija se može koristiti u otklanjaju brojnih zdravstvenih problema. Za pripremu preparata bitno da se koristi pravi cejlonski cimet, jer tek tada će ova prirodna lekovita smeša imati adekvatno dejstvo i rezultate u lečenju. Med i cimet možete koristiti u lečenju sledećih oboljenja i funkcionalnih problema kakvi su loš zadah iz usta možete, ali doprinosi i regulaciji povišenog holesterola u krvi, bolova u zglobovima, prehlade i gripa i za jačanje celog imuniteta. Takođe, otklanja bolove u želucu i poboljšava varenje.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Za pripremu preparata potrebno je izmešati cejlonski cimet u prahu sa medom, a zatim tako dobijenu smešu razmutiti u čaši vode, čaja ili mleka ili jednostvano lagano otapati u ustima. Odnos meda i cimeta su dve supene kašike meda i jedna čajnu kašičicu cimeta. To pomešajte i ostavite da odstoji desetak minuta. Zatim ga koristite prema potrebi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.