· · Komentari: 0
NARODNI LEK

ŠIMŠIR tera viruse, groznicu i zaceljuje rane, ali samo ako se PRAVILNO pripremi (RECEPT)

Sa zimskim vremenom stiže i vladavina virusa, a jedan napitak će ih fino "isprašiti".

1638472034_shutterstock_2009710.jpg
Foto: Shutterstock

Šimšir koji je najjači antiseptik, analgetik i antipiretik. Leči prehladu, infekciju i ublažava bolove. 

U knjizi Rike Zarai čaj od šimšira se spominje kao lek za virusne infekcije, protiv groznice i za zarastanje rana. Mislim da je ovo sasvim dovoljno da poželite da saznate kako da napravite čaj od ove čudesne biljke.

Pročitajte još: OVO POVRĆE POGODUJE STVARANJU TROMBA: Izbegavajte ga 6 meseci nakon preležane korone

Recept za čaj od šimšira

Sastav:

400 g lista šimšira

Priprema: 

Stavite tri pune supene kašike šimširovog lista u posudu koja ide na vatru. Sipajte odozgo tri čaše vode.

Kad proključa, ostavite da polako vri još petnaest minuta. Skinite s vatre i poklopite.

Da biste izazvali znojenje, procedite čaj, zatim ga pijte tri puta s prekidima od petnaest minuta. Lezite u krevet, dobro se porkrijte i stavite termofore da biste se dobro zagrejali.

Da biste se izborili protiv virusnih bolesti kao što su grip, zapaljenje jetre i pojavljivanje sitnih mehurića na polovini tela praćenih svrabom i neuralgičnim bolom itd., procedite, zatim popijte tri čaše ovog čaja dnevno (što duže posle jela) sve dok traje infekcija.

Da bi se rana dezinfikovala i zarasla, koriste ga kao oblog ili lokalno kupanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.