Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Vreme je za CIMET: Pet zdravstvenih prednosti zbog kojih ćete ga voleti još više

Da li ste kupili cimet i zaboravili da je tu? Nije da se ne dešava.

1635799675_seasoning-ga894c2673_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Cimet bi ipak trebalo da počenemo da uvodimo u ishranu. Studije pokazuju da deluje antimikrobno, protivupalno, antidijabetičko, takođe, pomaže i kod gubitka kilograma, ali i u borbi s aknama.

Zdrave prednosti cimeta

Cimet pomaže u borbi protiv infekcijeh

Cimet ima antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva, a sve to pomaže da vaše telo bude zdravo i dobro funkcioniše. Istraživači su otkrili da je cimet na prvom mestu među najpopularnijim biljkama i začinima na svetu u pogledu visoko zaštitnih nivoa antioksidansa. Antioksidansi pomažu vašem telu da popravi oštećene ćelije i da se bori protiv slobodnih radikala, što znači manje infekcija i bolesti.

Pročitajte još: Limun, so i biber su sve što vam treba da rešite OVE probleme - 6 primena za koje niste znali

Cimet može da poboljša cirkulaciju

Cimet ima opuštajući efekat na krvne sudove - rezultat je poboljšana cirkulacija. Iako su svi jedinstveni i različito obrađuju hranu, unos manje od kašike cimeta dva do tri puta nedeljno bi zapravo mogao da poboljša opšte zdravlje. Preporučuje se posipanje cimeta na ovsene pahuljice, žitarice ili tost.

Cimet ima protivupano dejstvo

Cimet je definitivno jedna od antiinflamatornih supstanci. Ima visok sadržaj fenolnih jedinjenja koja smanjuju upalu u telu.

Cimet smanjuje krvni pritisak

Smanjenje krvnog pritiska znači da je vaš ceo kardiovaskularni sistem takođe zaštićen. U jednoj studiji, istraživači su otkrili značajno smanjenje krvnog pritiska u kratkotrajnoj konzumaciji cimeta kod pacijenata sa predijabetesom i dijabetesom tipa 2.

Pročitajte još: Ovo je razlog zašto NE BISTE TREBALI da jedete piletinu svaki dan, posebno ako pijete ANTIBIOTIKE

Cimet snižava holesterol

Cimet ima pozitivan efekat na holesterol, što znači bolje zdravlje srca, jer visoki nivoi holesterola mogu povećati rizik od srčanih oboljenja.
 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas