· · Komentari: 0
NEOBIČNO

Čaša tople slane vode PODMLAĐUJE, prolepšava i leči 7 bolesti. Evo KAKO se SPREMA

Redovnom konzumacijom pre prvog obroka trajno se čisti organizam od štetnih materija koje unosimo kroz ishranu. Ipak, ako patite od hipertenzije, ovaj narodni recept vam se ne preporučuje

1625125720_Topla-voda-Depozit.png
Foto: Depozitfoto

Blagotvorno dejstvo slane vode, vode zasićene kalijumom poznato je vekovima. Konzumiranje slane vode kao napitka pokazalo se kao jedno od najkorisnijih metoda za regeneraciju celokupnog organizma.

Pročitajte još: Čaša JEČMENE VODE je bolja od šake lekova: Reguliše holesterol, čuva srce i ubrzava metabolizam

Čaša slane vode je fantastična za organizam

Čaša slane vode doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi, ali i dugoročno snižavanje povišenog šećera u krvi. Takođe, unošenje kalijumove soli u organizam doprinosi osnaživanju kostiju, regulaciji metabolizma i problema sa prbavom. Slana voda hidrira telo i vraća koži elastičnost i hidrataciju, jača imunitet i hormonski sistem, ublažava nesanicu i povoljno utiče na proširene vene.

Priprema napitka:
U čašu mlake vode se sipa kašičica soli i nakon mešanja, pije u jednakim gutljajima. Za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli.
Za pripremu napitka preporučuje se himalajska ili cvet od soli

Osim toga, nutricionistička vrednost ovog toplog napitka je ogromna. Lekari i naučnici potvrdili su da jednaki gutljaji tople slane vode pomažu telu da se ono regeneriše.

Pročitajte još: Stižu KAJSIJE: Pojedite samo DVE voćke dnevno, i učinićete ČUDO za svoj organizam

U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene tople vode svakoga jutra. Kada se topla voda začini himalajskom ili cvetom od soli, njen učinak je zdravstveno dokazano - garantovan.

Za šta je dobra čaša tople slane vode:

  • Hidratacija organizma
  • Problemi sa probavom
  • Rešavanje nesanice
  • Detoksikacija celog organizma
  • Zdravlje kostiju
  • Blagotvoran uticaj na kožu

Pročitajte još: Čaj od LJUBIČICA: Umiruje grlo i osip na koži

 

Čaša zdravlja Foto: Piksabej

 

Za šta je delotvorna čaša slane vode?

Bol u grlu

Napravite mešavinu kašičice soli i 250 mililitara vode. Mešajte napitak sve dok se so u vodi u potpunosti ne rastopi. Rastvorom grgoljite usnu duplju nekoliko puta dnevno, sve dok osećate grebanje.

Pročitajte još: 12 recepata za čistija pluća: Lipa i ovas učiniće čudo

Opekotine u usnoj duplji

Ukoliko ste pojeli nešto vruće ili ljuto i spržili jezik, napravite rastvor od pola kašičice soli i 200 mililitara mlake vode i grgoljite svakih sat vremena.

Bolne i osetljive desni

Zubobolja
Ovo je privremeno rešenje pre odlaska kod zubara, i samo umanjuje bol. Ispirajte usta rastvorom od 100 mililitara mlake vode, 2 kašike sirćeta i 1 kašičice soli.

Za rešenje ovog problema dovoljno je da napravite rastvor za ispiranje usta i desni. rastvor se priprema tako što se jedna kašičica soli rastvori u 100 mililitara tople vode. Preporučuje se da usta ispirate što češće u toku dana.

Ujed insekta, otečene noge, zubobolja, alergija...

Alergije i upale sinusa

So je spas za iziritiranu sluzokožu. Prokuvajte 300 mililitara vode, dodajte soli toliko da voda bude slana kao morska. Kada se ohladi na nivo sobne temperature, tečnost se prebaci u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapa u nos.

Pročitajte još: Staljinova omiljena poslastica: ČOKOLADICA koja se pravi od kravlje krvi, a deca je obožavaju

Ubodi insekata

So može da ublaži bol i smanji otok kod uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu pastu. Nanesite je na mesto uboda, ostavite da tako stoji dok se so potpuno ne osuši. So će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

Otečene noge

Napravite kupku za noge koja će smanjiti otok zglobova i odmoriti noge. U Lavor sipajte toplu vodu i dodajte oko 4 kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, nane ili eukaliptusa. Držite noge u lavoru oko pola sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.