Oglas
· · Komentari: 0
RECEPTI

Lekovito, a ukusno: Stari ruski lek slatko od ŠIŠARKI (RECEPT)

Lekovite smese od izdanaka četinara poboljšavaju imunitet i pomažu u borbi protiv plućnih oboljenja.

1609165884_Depositphotos_136038732_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

U borbi protiv virusa gripa i drugih bolesti koje nastaju kao posledice pada imunitea, vaši najbolji prijatelji mogu da postanu jeline šišarke.

Ako ih pripremite na način koji predlažu Irina Volovik i Natalija Vasilenko, budite uvereni da je u vašim rukama čudo koje će pomoći da imate imunitet kao Supermen!

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

Jeline šišarke su lako dostupne i besplatne, budući da ih ima gotovo svuda, a prvi i najvažniji korak je pronaći čisto mesto gde rastu ove mirišljave četinarske lepotice pune zdravlja. Mogu se brati do kraja jula, a za pripremu je potrebno oko dvadeset mladih, mekih šišarki dužine palca. Za recept mogu da posluže i tvrđe, starije šišarke, ali njih treba izbegavati.

Tinktura Foto: Depozit
Koriste se mlade šišake, beru se do jula.

Tinktura od šišarki

Čudesna tinktura od šišarki podiže imunitet, smiruje kašalj, ublažava bronhitis i probleme sa plućima, okrepljuje organizam i očvršćuje zglobove i kosti. Prema receptu Irine Volovik, za pripremu ove tinkture, osim dvadesetak malih šišarki, potrebna je i votka.

Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA

Recept za tinkturu Irene Volovik

Operite šišarke i dobro ih osušite. Svaku šišarku presecite na pola i stavite u teglu (za teglu od litre potrebno je 20 manjih šišarki).

Presecite šišarke na pola i zalijte votkom.

Kad napunite teglu prepolovljenim šišarkicama, nalijte do vrha votkom ili 40% alkoholom. Teglu dobro zatvorite i ostavite da odstoji dve nedelje na tamnom mestu. Tinkturu procedite i čuvajte u zatvorenoj staklenoj posudi.

Upotreba
Za jačanje imuniteta: jednom dnevno, pola sata pre jela.Za bolesti pluća, kostiju, tiroidnu žlezdu i zglobova piti tri puta dnevno po kašiku tinkture rastvorene u čaši vode.a probleme sa štitnom žlezdom

ročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)P

Slatko od šišarki

 

Slatko od šišarki je drevna ruska poslastica, ali i lek, osmišljen da "prevari" decu koja vole slatkiše, a imaju probleme sa plućima i imunitetom ili drugim bolestima. Recept Natalije Vasilenko, koji uspešno leči bronhitis i bolesti pluća, a deca ga obožavaju.

 

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Recept Natalije Vasilenko

Krajem proleća uberite jeline šišarke na čistom mestu, operite ih i stavite u posudu za kuvanje. Priprema: koliko imate šišarki, srazmerno tome dodajte vodu i šećer: na kilogram šišarki sipa se litar vode (da šišarke budu prekrivene) i kilogram šećera. Sve se stavi na vatru i pusti da ključa pet minuta, a potom se skloni na stranu da odstoji 10 do 12 sati.

Uklanjajte penu da slatko bude bistro Foto: Depozit

Po isteku vremena proceduru treba ponoviti. Tečnost se stavi na ringlu, a kad provri, kašikom se uklanja pena da sirup ne bi bio mutan, već providan. Posle pet minuta ključanja, posuda se skloni i ostavi da odstoji 10 do 12 sati.

Slatko se kuva tri puta i ostavi da odmori!

Posle ovog perioda, sirup po treći put treba da provri, pena se skida dok smesa ključa, a zatim, dok je još vruće, u sterilisane tegle sipa se vrelo slatko. Od kilograma jelinih šišarki dobićete oko dva kilograma slatka.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Ovaj lekoviti sirup, koji se koristi po potrebi, uglavnom pre jela, jača pluća, zglobove i kosti i pomaže u borbi protiv bolesti koje nastaju zbog slabljenja imuniteta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas