Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

РУСКИ лекар Торсунов тврди: Лезите на време, у супротном – ваша ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ОПАДА

Признати стручњак у области природне психологије пропагира природни режим за очување менталног здравља

1606246583_spavanje-pixabay.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Мозак, ум и свест се одмарају у периоду од 21 до 23 часа. Уколико не заспемо у овом периоду, менталне способности и интелигенција ће постепено опадати. Тако ће се негативне последице значајно осетити тек после неколико година, док је наш мозак за то време поступно и неприметно одумирао.

Прочитајте још: Ствари које морате ИЗБАЦИТИ ИЗ ОРМАРА до своје 30-те

Идеју поштовања такозваног природног режима пропагира и доктор Олег Торсунов, истичући да је ово једина разумна дневна рутина које се морамо придржавати.

Овај руски лекар и признати стручњак у области породичне психологије објашњава да је свакодневни живот у корак са временом издиктирала природа, а да сваки период дана подразумева одређене рутине. Мењање ових рутина подразумева и нарушавање закона природе, који трајно могу донети негативне последице по сваког човека.

Прочитајте још: Једанаест ЖЕНСКИХ СИТНИЦА које ће вас орасположити у секунди (ВИДЕО)

одлазак у кревет и тоњење у сан идеално је од 21 часа, док би у сан требали да западнемо већ око 22 сата

- Није узалуд што се велика већина живих бића дању буди, а ноћу спава, ујутро жели једно, поподне друго, а увече треће. То је због утицаја планета. Сунце активира процесе у телу и моћ деловања, месец даје опуштање и прилику за одмор. Утицај сунца не допушта телу да се потпуно опусти, а утицај месеца не омогућује потпуно функционисање без оштећења људске психе – објашњава овај руски лекар, који своја предавања о природном режиму живота одржава широм света у циљу едукације и очувања менталног здравља људи.


Фото: Pixabay

Последице нарушавања природног режима, како објашњава овај стручњак су, постепено пропадање менталне способности и рационалног размишљања. Наиме, научно је потврђено да се свест и ум одмарају се од 21 сат до 23 сата. Стога, одлазак у кревет и тоњење у сан идеално је од 21 часа, док би у сан требали да западнемо већ око 22 сата.

Са опадањем снаге ума, започињу тескоба и оштећење памћења, односно ментална нестабилност

Прочитајте још: Фризери тврде: Пречесто ПЕРЕМО КОСУ, шта је решење?

Пад менталне снаге и интелигенције не догађа се одмах, већ поступно и често неприметно, па се негативне последице могу се накупити током година. 

- Кад снага ума опадне, човек не може разумети шта је добро, а шта лоше. Тешко је схватити шта треба да радимо у одређеним  животним ситуацијама, чинимо грешке непрестано и касније жалимо због њих.  Даље, после тога је тешко решити се лоших навика. Са опадањем снаге ума, започињу тескоба и оштећење памћења, односно ментална нестабилност – објашњава Олег Торсунов, стручњак у области природне психологије. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas