· · Коментари: 0
РЕЦЕПТИ

Лековито, а укусно: Стари руски лек слатко од ШИШАРКИ (РЕЦЕПТ)

Лековите смесе од изданака четинара побољшавају имунитет и помажу у борби против плућних обољења.

1609165884_Depositphotos_136038732_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

У борби против вируса грипа и других болести које настају као последице пада имунитеа, ваши најбољи пријатељи могу да постану јелине шишарке.

Ако их припремите на начин који предлажу Ирина Воловик и Наталија Василенко, будите уверени да је у вашим рукама чудо које ће помоћи да имате имунитет као Супермен!

Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета

Јелине шишарке су лако доступне и бесплатне, будући да их има готово свуда, а први и најважнији корак је пронаћи чисто место где расту ове миришљаве четинарске лепотице пуне здравља. Могу се брати до краја јула, а за припрему је потребно око двадесет младих, меких шишарки дужине палца. За рецепт могу да послуже и тврђе, старије шишарке, али њих треба избегавати.

Тинктура Фото: Депозит
Користе се младе шишаке, беру се до јула.

Тинктура од шишарки

Чудесна тинктура од шишарки подиже имунитет, смирује кашаљ, ублажава бронхитис и проблеме са плућима, окрепљује организам и очвршћује зглобове и кости. Према рецепту Ирине Воловик, за припрему ове тинктуре, осим двадесетак малих шишарки, потребна је и вотка.

Прочитајте још: РУСКИ лекар Торсунов тврди: Лезите на време, у супротном – ваша ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ОПАДА

Рецепт за тинктуру Ирене Воловик

Оперите шишарке и добро их осушите. Сваку шишарку пресеците на пола и ставите у теглу (за теглу од литре потребно је 20 мањих шишарки).

Пресеците шишарке на пола и залијте вотком.

Кад напуните теглу преполовљеним шишаркицама, налијте до врха вотком или 40% алкохолом. Теглу добро затворите и оставите да одстоји две недеље на тамном месту. Тинктуру процедите и чувајте у затвореној стакленој посуди.

Употреба
За јачање имунитета: једном дневно, пола сата пре јела.За болести плућа, костију, тироидну жлезду и зглобова пити три пута дневно по кашику тинктуре растворене у чаши воде.а проблеме са штитном жлездом

рочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)П

Слатко од шишарки

 

Слатко од шишарки је древна руска посластица, али и лек, осмишљен да "превари" децу која воле слаткише, а имају проблеме са плућима и имунитетом или другим болестима. Рецепт Наталије Василенко, који успешно лечи бронхитис и болести плућа, а деца га обожавају.

 

Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

Рецепт Наталије Василенко

Крајем пролећа уберите јелине шишарке на чистом месту, оперите их и ставите у посуду за кување. Припрема: колико имате шишарки, сразмерно томе додајте воду и шећер: на килограм шишарки сипа се литар воде (да шишарке буду прекривене) и килограм шећера. Све се стави на ватру и пусти да кључа пет минута, а потом се склони на страну да одстоји 10 до 12 сати.

Уклањајте пену да слатко буде бистро Фото: Депозит

По истеку времена процедуру треба поновити. Течност се стави на ринглу, а кад проври, кашиком се уклања пена да сируп не би био мутан, већ провидан. После пет минута кључања, посуда се склони и остави да одстоји 10 до 12 сати.

Слатко се кува три пута и остави да одмори!

После овог периода, сируп по трећи пут треба да проври, пена се скида док смеса кључа, а затим, док је још вруће, у стерилисане тегле сипа се врело слатко. Од килограма јелиних шишарки добићете око два килограма слатка.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Овај лековити сируп, који се користи по потреби, углавном пре јела, јача плућа, зглобове и кости и помаже у борби против болести које настају због слабљења имунитета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.