Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNI LEK

Ukoliko imate hemoroide, melemi ovih biljaka će vam pomoći da NE IDETE NA OPERACIJU

Tačan uzrok bolesti hemoroida nije poznat, a postoperativna bol nakon klasične operacije jedna je od najneprijatnijih iskustava.

Depositphotos_50246737_xl-2015.jpg
Oglas

Zato se Rusi sve češće okreću prirodnim načinima lečenja. Evo nekih od najčešće primenjivanih recepta za uspešno lečenje hemoroida.

Kantarionovo ulje

Možete koristiti kantarionovo ulje koje ćete više puta na dan mazati na bolna područja. Otok će se povući, a bol će biti znatno manji.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Oblog od krompira

Oljušten krompir isecite na štapiće i ostavite u zamrzivač. Više puta na dan uzmite po jedno parče i njime laganim pokretima pređite po hemoroidima. Već posle nekoliko dana ćete primetiti poboljšanje.

Čuvarkuća i med

Opran limun isecite na kriške, potopite u litar vode u kojoj ste rastopili kašičicu sode bikarbone, i ostavite da odstoji jedan sat. Isecite ga na kriške i sameljite sa listovima čuvarkuće. Masu procedite kroz gazu i dodajte med, pa sipajte u staklenu teglu. Svako jutro na prazan stomak uzimajte po jednu kašiku ove smese, koristeči drvenu ili plastičnu kašiku.

Lekoviti čepići
Za ove čepiće, koji se koriste analno, potrebno je samleti čuvarkuću i pomešati sa svinjskom ili, ako možete da nađete, guščijom mašću. Oblikujte čepiće i zaledite. Koristite ih jedan, do tri puta dnevno

Čaj od mirođije

Oko 20 grama sitno seckane mirođije prelijte sa dva decilitra ključale vode. Ovaj čaj pije jednom dnevno, pre jela.

Divlji kesten
Svakog dana u toku dve nedelje pre jela popijte po 20 kapi ekstrakta divljeg kestena. Nakon toga potrebno je napraviti sedmodnevnu pauzu i po potrebni ponoviti terapiju.

Leska i crna topola

Napravite smesu od deset grama ekstrakta lišća i kore leske, 10 grama lanolina i 25 grama masti od pupoljaka crne topole i njome premazujte hemoroide.

Hajdučka trava

Jednim litrom provrele vode preliti 3 grama sitno seckane hajdučke trave i ostaviti da odstoji pet minuta. Procedite i pijte tri puta na dan  pre jela.

Pročitajte još: Neke paste za zube sadrže SREDSTVO ZA PRANjE KOLA: Evo kako da na prirodan način uklonite neprijatan zadah ZAUVEK

Smokva i rotkva

Tri do četiri suve smokve potopiti preko noći u vodi, ujutro ih pojesti natašte i popiti vodu u kojoj su stajale. Kada se ukloni pritisak na anus, hemoroidi će se povući.

Eliksir od rena

Čaj od zove
Sa dva decilitra ključale vode preliti desetak listića zove, a potom ostaviti da na tihoj vatri kuva osam minuta. Procediti, zasladiti medom i piti pre jela. Nezaslađenim čajem nakvasiti sterilnu gazu i staviti na hemoroide kao oblog uveče nakon tuširanja.

Dva korena rena srednje veličine očistiti, narednati i dodati približno istu količinu meda. Izmešati, poklopiti i ostaviti u frižider. Svako jutro na prazan stomak uzimati po jednu kašičicu ove smese, a to činiti i uveče pred spavanje.

Blagotvorna mirođija

Popariti 10 g mirođije sa 2 dl ključale vode i pustiti da odstoji dva sata. Pre spavanja piti po šolju mlakog čaja. Nakon tuširanja, poželjno je obolelo mesto ispirati tečnošću koja se pravi na sledeći način: 25 g mirođije popariti s 2,5 dl ključale vode, ostaviti da odstoji dva sata pa procediti. Ispirati svako veče, šest dana zaredom.

Tinktura od kamilice

Tinktura od kamilice blagotvorno utiče na tegobe koje izazivaju spoljni hemoroidi. Staviti u tamnu bocu 10 grama suvog cveta kamilice i preliti sa decilitrom 70- postotnog alkohola. Dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom četiri nedelje. Procediti kroz sterilnu gazu, pa sipati u tamnu bocu. Uveče, nakon tuširanja, mazati obolelo mesto.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas