· · Komentari: 0
zdravlje kože

Da li pravilno koristite kremu za sunčanje? Ova količina je potrebna za delove tela na direktnom suncu

Sezona sunčanja je u toku, pravo je vreme razmislimo da li pravilno koristimo kremu za sunčanje

1656249111_leg-2554756_1280.jpg
Foto: pixabay

Kako najbolje da se zaštitimo od sunca? Pitanje koje verovatno sada postavljate sebi češće nego tokom drugih delova godine. Koliko kreme je doboljno, da li je naneti ponovo nakon kupanja, sve su to pitanja na koja često tražimo odgovore kada izgorimo na suncu ili neposredno pre sunčanja.

Preporučuj se nošenje odeće i šešira što je više moguće i korišćenje kreme za sunčanje širokog spektra.

Pročitajte još: Smanjite HOLESTEROL na prirodan način: Konzumiranje ovih namirnica vam može pomoći u tome

- Ako ste neko vreme u vodi ili se znojite, ponovo nanesite svakih nekoliko sati i najbolje bi bilo da ostanete pod suncobranom kada možete da ne biste bili direktno na suncu - ističe  Dr Lorens Grin, sertifikovani dermatolog i klinički profesor dermatologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Džordž Vašington, piše Healthline.

Grin dalje predlaže korišćenje krema ili losiona za zaštitu od sunca, a ne sprejeva zbog praktičnih razloga.

- Kada koristite sprej, veliki deo odlazi u vazduh, a ne na kožu, tako da imate manje zaštite nego što mislite. Takođe vam mogu ostaviti neujednačenu zaštitu ako ih ne utrljate u potpunosti - objašnjava doktorka.

Smatra se da je količina krema koju treba da nanesemo jednaka jednoj do dve ping-pong loptice na područja izložena suncu.

Pročitajte još: Kim za jaču aromu jela: Sočna piletina u marinadi - RECEPT

- Ne zaboravite na osetljiva područja, kao što su lice, uši, zadnji deo vrata i vrhovi stopala, ili teško dostupna mesta poput leđa - kaže dermatolog.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.