Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Doktor objasnio zašto nikada ne treba uzimati PARACETAMOL za mamurluk: "Može biti veoma opasno" (VIDEO)

Doktor je objasnio, zbog čega je opasno uzimati paracetamol tokom mamurluka

1627631812_glavobolja.jpg
Foto: Depositphoto
Oglas

Dr Karan Rangarjan podelio je opasne razloge zbog kojih ne biste trebali da uzimate paracetamol za lečenje mamurluka.

Pročitajte još: Ovu namirnicu jedete svaki dan, a ne znate da je glavni krivac za višak kilograma

Poznati lekar hirurg i predavač na Univerzitetu Sunderland, redovno deli svoje znanje na Tik-Toku kako bi edukovao ljude o medicini, razotkrio mitove i podelio tajne o životu lekara u bolnicama.

U nedavnom video snimku otkrio je zašto nikada ne treba mešati paracetamol i alkohol - jer to može imati strašne posledice. Paracetamol je uobičajeno sredstvo protiv bolova koje se koristi za lečenje niza simptoma, uključujući glavobolju, migrenu, groznicu, bolove u telu.

Paracetamol može biti veoma opasan kada se pomeša sa alkoholom

Međutim, mešanje dve supstance može prouzrokovati ozbiljno oštećenje ćelija jetre.Doktor objašnjava da i paracetamol i alkohol proizvode "toksične proizvode" kada se razgrade u telu. Kada uzimate paracetamol, telo ga razgrađuje na razne hemikalije. Jedna od ovih hemikalija je otrovno jedinjenje koje može oštetiti ćelije jetre. Da bi sprečila ovu štetu, jetra proizvodi glutation za neutralizaciju ovog toksičnog jedinjenja.

@dr.karanr

Never do this! ##WorkThisWay ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran

♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu

Glutation takođe neutrališe acetaldehid, toksične produkte razgradnje alkohola. Ako pomešate paracetamol i alkohol, jednostavno nije dovoljno glutationa da neutrališe toksične proizvode razlaganja alkohola i paracetamola. Dr Karan preporučuje uzimanje ibuprofena umesto paracetamola za lečenje glavobolje nastale usled mamurluka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas