· · Komentari: 0

KANTARIONOVO ulje idealno u prevenciji ŠEST zdravstvenih problema

Za svaku bolest postoji određena trava, a ulje od kantariona idealno je u prevenciji za čak šest oboljenja

1660558072_kantarion.jpg
Foto: unsplash.com

Kantarionovo ulje dolazi iz biljke koja je u narodu još poznata pod imenom Gospina trava, te se kaže da ne postoji oboljene kako fizičko tako ni psihičko, a da ga ovo ulje ne može izlečiti. Od kožnih oboljenja i oštećenja, pa sve do depresije, kantarionovo ulje će se pobrinuti za ono što vas muči.

Pročitajte još: Omiljena letnja poslastica ima i lekovito dejstvo: Evo u prevenciji kojih bolesti je DINJA odlična

DEPRESIJA

Kantarionovo ulje ima antibakterijsko i antivirusno delovanje, a istraživanja su pokazala kako na depresiju, pa čak i onu sezonsku, ima uticaj zato što usklađuje nivo hormona seratonina i dopamina.

KOŽNI PROBLEMI

Kantarionovo ulje odličan je izbor kao lek za kožne probleme, zbog toga što deluje antibakterijski, rane će brže zarasti dok možete i lečiti opekotine prvog stepena. Ali ne savetuje se da se koristi kada idete da se sunčate, jer može da poveća šansu od crvenila kože i opekotina. Na koži se koristi tako da se na određeno mesto namaže, ali nemojte ga stavljati na one rane koje još krvare.

PROBAVNE TEGOBE I UPALE

Može da se koristi i kada vas boli stomak, kod upale jajnika, ali i kod bolnih bubrega, kao i protiv dijareje.

MASAŽA

Kantarionovo ulje izuzetno je pogodno za masaže, a pomoći će čak i kod propadajuće boli. Možete uzimati i oralno dva puta dnevno, dok čaj od gospine trave, je izuzetno koristan i za bolove u leđima izazvane napetošću.

UKLJEŠTENI ŽIVCI

Za bol živaca, odnosno kod uklještenih živaca, dve do tri kapi kantarionovog ulja stavite u dve kašike maslinovog ili bademovog ulja te mažite na bolno mesto svaka tri sata.

Pročitajte još: Pet ZDRAVIH NAMIRNICA KOJE NE BI TREBALO DA JEDEMO SVAKI DAN: Obratite pažnju

UHOBOLJA
 

Kantarianovo ulje pomaže i kod uhobolje, a možete ga upotrebiti samostalno, odnosno jednostavno nakapati u uho i zatvoriti uho komadom vate. Ističe se kako kantarianovo, kao nijedno drugo ulje, ne stavljate u uho ako već postoji iscedak, jer može pogoršati situaciju.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.