Oglas
· · Komentari: 0
koža

Koliko često treba da nanosimo KREMU ZA SUNČANJE? Maksimalno ovaj vremenski razmak je najzdraviji

Kremu za sunčanje tokom izlaganja sunčevim zdracima nikako ne treba da zaboravimo.

1628407309_Depositphotos_24537515_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Leti vreme uglavnom provodimo napolju na suncu. Često je mišljenje da kremu za sunčanje treba da nanosimo samo kada se direktno sunčamo, međutim, svako izglaganje suncu tokom najtoplijeg dela dana treba da bude praćemo zaštitnim faktorom.

Koliko često mazati kremu za sunčanje?

Osim sprečavanja bolesti kože, svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje takođe može da pomogne u sprečavanju prevremenog starenja kože. Manja je verovatnoća da će vam se napraviti bore, opuštanje kože i staračke pege. Nanošenje dnevnog zaštitnog faktora nije teško, ali se postavlja pitanje koliko često treba ponovo da je namažemo?

Pročitajte još: Kuvani KAKAO je mnogo bolji od kafe? Daje isti podsticaj, ali traje duže, bez nuspojava! (RECEPT)

Odgovor je zapravo prilično jednostavan. Odgovori stručnjaku da bez obzira na SPF vrednost vaše kreme za sunčanje, uvek je potrebno ponovo da je nanesemo svaka 2 sata ili odmah nakon jakog znojenja ili plivanja.

Razlog zašto treba ponovo da namažemo SPF bez obzira na aktivnost je to što UV zraci deluju sa kremom za sunčanje. UV zraci smanjuju efikasnost vaše kreme za sunčanje tokom dana. Dakle, ne treba da zaboravimo da je ponovo nanesemo na dva sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas