Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Nije gladan STOMAK, nego glava! Pobedite NEKONTROLISANU ŽUDNJU za hranom

Sada ili nikad. Leto je idealan period da ostavite nekontrolisane količine hrane iza sebe i pređete na ishranu u normalnim količinama.

1595972877_kroasan.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sladoled, letnji kolačići, slatkiši ili brza hrana sa kisoka nakon duge letnje šetnje. Niste gladni, vašem organizmu ne treba dodatna hrane, sve je do vaše nekontrolisane žudnje za hranom.

Pročitajte još: Ovo je jedno od OMILJENIH LETOVALIŠTA SRBA! Masaže dostupne svima NON STOP, a test na koronu NE TREBA (FOTO)

Pročitajte još: Naučnici pronašli "LEK" PROTIV STARENJA: Crveno meso igra veliku ULOGU!

Iako je navodno zimi veća verovatnoća nakupljanja kilograma, ovog leta letargija kod kuće i ograničena kretanja zbog svetske pandemije može učiniti da  dobijete suvišne kilograme.

Glad dolazi postupno, a žudnja iznenada!

Zapamtite da žudnja za hranom nije isto što i glad. Glad dolazi postupno, a žudnja iznenada. Kada ste gladni jeli biste bilo što, dok kod žudnje želite nešto određeno.

Pročitajte još: SVI PROBLEMI S MASKOM: Novi trikovi protiv magljenja naočara i saveti za veću udobnost tokom nošenja

Kako biste pobedili žudnju za hranom i sprečili nakupljanje suvišnih kilograma, sledite nekoliko jednostavnih koraka.

Pojedite voće


Foto: Pixabay

Pročitajte još: Stres, anksioznost i depresija NISU ISTO: Naučite da POBEDITE SEBE!

Obezbedite se raznolikim voćem. Kada osetite žudnju za hranom pojedite voće, a stručnjaci ističu da je najučinkovitije citrusno voće.

Popijte čašu vode

Ponekad je žudnja za hranom zapravo rezultat žeđi. Zapamtite da vaš organizam lakše trpi glad nego žeđ, pa je adekvatan unos vode definitivno prioritet.

Pročitajte još: BLAGORODNA SVOJSTVA: 4 zanimljive situacije u kojima možete koristiti jabuke

Operite zube

Naučnici su dokazali da pranje zubi smanjuje žudnju za hranom. Ipak, ova metoda je najučinkovitija u udobnosti svog doma jer nije naročito praktično svuda nositi četkicu i pastu za zube.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas