· · Komentari: 0
DIJETA

Do SAVRŠNE LINIJE sa malo truda: Jednostavni saveti za gubitak kilograma

Male sitnice koje će vam pomoći.

1607446778_Depositphotos_192692364_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Bez obzira na to na koji način pokušavate da smršate – možda manje vremena provodite gledajući serije ili pokušavate da uglavite novi trening u dan prepun obaveza, činjenica je da usvajanje novog načina života kako biste izgubili kilograme ne ide uvek tako lako. 

Perite zube odmah posle obroka

Ako ste neko ko jede "usput" više puta, posebno uveče, ovo je zgodan savet za vas, jer pranjem zuba nakon jela možete sprečiti sebe da posegnete za unošenjem dodatnih kalorija. Ovo je svakako deo vaše rutine i jednostavan način da smršate, bez previše truda.

Pročitajte još: Patite od NESANICE? Jedete slatko? Telo vam nešto poručuje

Učinite da vaša hrana izgleda veće

Nikad ne potcenjujte moć samozavaravanja kada je reč o mršavljenju. Kako navode stručnjaci, jedan od najlakših načina da se prevarite i pojedete manje, jeste da aranžirate svoju hranu tako da deluje kao da je na tanjiru ima mnogo više nego što je to stvarno slučaj. Ovo možete da primenite i kada je reč o slatkišima, tako da ih jedete umereno, a i dalje uživate u njima.

Pročitajte još: Naučnici objasnili zašto NE TREBA da budete OPSEDNUTI TEŽINOM

Napravite pauzu nakon dve trećine pojedenog obroka

Foto: Depozit

Ovo je iznenađujuće efikasno, a ne zahteva dodatno vreme, ni vežbanje. Prvo pojedite dve trećine obroka, pa sačekajte 15 minuta pre odlučivanja da li ćete uzeti i ostatak. Ako ste posle 15 minuta i dalje gladni, završite svoj obrok. Ako niste, uštedećete sebi brojne kalorije. Ovo je zaista veoma jednostavan način da smršate, a da se ne trudite previše.

Pročitajte još: Namirnice jedemo svakodnevno, a one USPORAVAJU skidanje viška kilograma sa stomaka

"Gomilanje" navika

Grupišite male, ali značajne promene u novoj rutini. Po mišljenjima trenera, ovo je potencijalno odličan saveznik u mršavljenju. Predlog je da, na primer, uradite 15 čučnjeva nakon pranja zuba i da te dve navike gledate kao na jednu. Ovakvo sagorevanje kalorija jednostavan je način za mršavljenje i zaista ne zahteva previše posla.

Pročitajte restoranski meni pre nego što izađete iz kuće

Ako ne jedete kod kuće, izdvojite vreme da pogledate ponudu restorana i odlučite šta ćete jesti, tako da kad stignete tamo, nema potrebe ni da otvarate meni. Izaberite predjelo, glavno jelo i desert u skladu sa svojim planom ishrane. Na ovaj način možete jednostavno da izgubite kilograme i da uživate u izlasku, bez previše truda.

Pročitajte još: Ovo su razlozi zbog kojih NE GUBITE kilograme posle porođaja

Jedite svoju večeru na tanjiru za salatu

Uključite samozavaravanje kao jednostavan način za mršavljenje, jer ne zahteva previše zalaganja, a daje odlične rezultate. Koristite tanjir za salatu umesto običnog, jer ponekad to što vidite pun tanjir može da zavara um i stvori osećaj sitosti mnogo ranije.

Napravite još veću motivaciju sebi

Uspećete da smršate samo ako je vaš cilj ozbiljan i održiv. Neka to ne bude da uđete u stare farmerke, već nešto više, kao što je cilj da možete lepo da se igrate sa svojom decom. Neka motivacija bude dublja za dugoročniju promenu. To je još jedan jednostavan način da smršate, a da se ne trudite previše – samo treba iskreno to da želite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.