Oglas
· · Komentari: 0

Saveti stomatologa kako da odaberete ADEKVATNU ČETKICU ZA ZUBE: Na nekoliko stvari treba da obratite pažnju prilikom kupovine

Za oralnu higijenu je veoma bitno kakvu ćete četkicu odabrati

1693210374_shutterstock_1016965924.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Redovno i pravilno pranje zuba je jedini način da se spreči nastanak kako karijesa, tako i oboljenja desni. Kako ističu stomatolozi, redovnim pranjem zuba uklanjaju se naslage hrane i bakterije sa površine zuba koji izazivaju karijes. Iako mnogi smatraju da je pranje zuba jednostavan postupak, od ključnog značaja je  pravilno četkanje ali izbor četkice za zube.

Donosimo vam trii saveta zubara na koje bi trebalo obratiti pažnju kada birate četkicu za zube. 

1. Meke dlačice

Svaka četkica za zube koju odaberete treba da ima meke dlačice. Četkice za zube sa mekim vlaknima su nežnije za vaše zube i desni. Četkice sa tvrdom dlakom mogu ukloniti više naslaga, ali takođe mogu uzrokovati povlačenje desni. Ovo može oštetiti koren zuba i povećati osetljivost na hladnoću, toplotu i određenu hranu i piće.

2. Mala glava

Što se tiče oblika glave, postoje konvencionalne ili male. Preporučuju se četkice za zube sa manjom glavom (poput dijamanta), jer mogu dopreti na teško dostupnih mesta, kao što su zadnji zubi. Oblik glave treba da bude udoban u ustima.

3. Električna četkica za zube

Iako je ručna četkica za zube dobra, električna četkica za zube može bolje ukloniti naslage sa vaših zuba. Može da dopre do teško dostupnih mesta vaše vilice. Pored toga, mnoge elekrične četkice za zube imaju podešen dvominutni tajmer, koji može da vam bude opomena koliko dugo treba da perete zube. 

Dodatni saveti

Zamenite četkicu za zube svaka 3 meseca ili kada čekinje pokažu znake istrošenosti. Istrošena četkica za zube neće dobro očistiti zube.
Osim prave četkice za zube, najvažnije je da perete zube pravilno i dovoljno dugo (najmanje dva minuta, dva puta dnevno ujutru i uveče).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas