Oglas
· · Komentari: 0

Postoje dobri razlozi: Zašto treba popiti čašu vode posle kafe?

Stručnjaci su istakli nekoliko razloga

1688374671_profimedia-0327302360.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez šoljice kafe. Crni napitak je savršen za razbuđivanje ali čaša vode posle kafe je još bolja opcija, kažu stručnjaci. Evo i zašto.

Kofein ima snažan diuretički efekat, koji u velikoj meri dehidrira organizam. Ako popijete čašu vode vratićete ravnotežu i smanjiti rizik od gubitka tečnosti.

Takođe, kafa je bogata biljnim bojama koje mogu uticati na boju zubne gleđi, naročito ako je često konzumiramo. I ovde je voda od koristi. Ispiranjem ostatka kafe, sprečavamo reakciju između kiselina iz kafe i zubne gleđi. Takođe, ne bi trebalo da perete zube odmah nakon ispijanja crnog napitka jer to može ugroziti njihovo zdravlje.

Kofein utiče i na povećanje krvnog pritiska, a to posebno može biti rizično za osobe sa hipertenzijom.

Voda razblažuje kafu, što smanjuje opterećenje srca i krvnih sudova, a rizik od skoka pritiska svodi se na minimum.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas