Oglas
· · Komentari: 2

Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Eptaderm je ime najnovijeg saveznika za negu kože sklone perutanju, depigmentacijama i raznim oblicima hiperpigmentacija na domaćem dermokozmetičkom tržištu. Švajcarski naučnici stvorili su Eptaderm i u sve tri linije EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT uneli kvalitetne, provereno delotvorne sastojke iz prirode s ciljem da očuvaju zdravlje kože. Eptaderm proizvodi ne sadrže paraben, parfem i gluten i nisu testirani na životinjama, a najvažnije je to da su bezbedni za upotrebu sa drugim vrstama terapije za kožna oboljenja, poput biološke ili fototerapije, i to za celu porodicu.

1649777491_naslovna.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Kao takva, ona idealno stimuliše prenos aktivnih sastojaka koji su prvi put dostupni u Srbiji u ovakvom obliku.

Kada su u pitanju hiperpigmentacije, one posebno dolaze do izražaja u proleće i leto. Eptaderm EPTA SPOT linija sa specifičnom kombinacijom prirodnih sastojaka namenjena je upravo takvoj nezi. ViaPure® ekstrakt korena sladića, alfa arbutin, glikolna kiselina, ekstrakt kore magnolije i Gigawhite®, samo su deo lepeze prirodnih sastojaka koji zajedno stimulišu regeneraciju kože sklone hiperpigmentacijama. 

Foto: Promo

EPTA SPOT linija podrazumeva 24-satnu negu namenjenu isključivo ovom stanju kože, od gela za čišćenje, dnevne kreme, noćnog seruma, pa sve do kreme sa SPF faktorom 50+ za zaštitu od sunca. Svaki od proizvoda ima jedinstven procenat raznih formulacija koje, svaka na svoj način, deluju na posvetljivanje hiperpigmentacionih mrlja.

Foto: Promo

Za razliku od hiperpigmentacija, nega kože sklone depigmentacijama iziskuje drugačiji pristup. Stoga su švajcarski naučnici kreirali jedinstvenu EPTA VTLG emulziju. Tajna ove emulzije leži u inovativnoj formulaciji snažnih antioksidanasa, pa pravilnom upotrebom optimalni rezultati mogu biti vidljivi već nakon tri meseca.

Foto: Promo

Inoveol® EGCG stabilnija je verzija prirodnog flavonoida iz zelenog čaja koja se već vekovima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Vitamin C u ovom se proizvodu nalazi u obliku natrijum askorbil fosfata i deluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena, pa zajedno sa ekstraktom kore magnolije služi kao antioksidans. DNAge® i popularni niacinamid stimulišu sposobnost obnavljanja kože, Sepitonic® umiruje, dok se ViaPure® ekstrakt korena sladića oslanja na modele melanocita i keratinocita, čiji nedostatak uzrokuje vitiligo.  

Posebnu pažnju švajcarski naučnici su posvetili i koži sklonoj perutanju, kakva se javlja kod psorijaze. Eptaderm linija EPTA PSO  sastoji se od čak pet proizvoda prilagođenih stanju kože, odnosno količini suvoće i ljuspica. Zasnovani su na izuzetno efikasnim sastojcima koji utiču na izvor stanja kože, kao i na njenu mekoću i zdravlje. 

 

Foto: Promo

Najvažniji sastojak je urea koja svojim keratomodulirajućim delovanjem dokazano utiče na diferencijaciju kože i povećava lipide, hidrataciju i poboljšava transepidermalni gubitak vode. EPTA PSO gel za čišćenje, EPTA PSO 10 bogata emulzija, EPTA PSO 30 krema i EPTA PSO 50 PLUS krema, sadrže od 10 do čak 50% uree koja dokazano utiče na uzrok perutanja, dok ostali sastojci utiču na simptome. Tu je i EPTA PSO NOKTI, jedini preparat namenjen jačanju i zaštiti noktiju sklonih ljuštenju u obliku brzo upijajućeg laka. Cetiol® ultimate je sertifikovani emolijens koji ima jaku moć hidratacije. Olivem® 1000 je sertifikovani prirodni emulgator koji ima regenerišući efekat, smanjuje crvenilo, stvara film koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja i deluje kao emolijens. Na kraju, Octopirox® je još jedan važan aktivni sastojak koji kontroliše rast gljivica i ima blagotvorno dejstvo na perutanje kože.

Foto: Promo

Za više informacija o brendu Eptaderm, kontaktirajte stručnjake na  ili društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram gde svakodnevno odgovaraju na direktne upite o pojedinačnim kombinacijama proizvoda iz linija EPTA PSO , EPTA VTLG i EPTA SPOT, kao i o njihovom značaju i sastojcima. Sami proizvodi se mogu naći u apotekama i online apotekama. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas