· · Komentari: 0
ŠOK

Jedini SIMPTOM korone koji je imala: Žena nije znala da je bila zaražena, a onda je usledilo šokantno otkriće (FOTO)

Zaraženi korona virusom nemaju svi iste simptome

1614436813_New-Project.jpg
Foto: Facebook printscreen/Abby

Iako je su za virus uobičajeni simptomi poput gubitka čula mirisa, kašljanja, temperature, bolova u mišićima. Ova žena ostala je zatečena simptomom koji joj je pokazao da je zaražena.

Pročitajte još: Ni za živu glavu: Pet tajni koje nikome ne treba da pričate

Naime, Abi Rid, prošlog marta bila je zaražena koronom, kada su njene ćerke dobile pozitivan test. S obzirom da nije osećala nikakve simptome, ona je odučila da se ne testira. Ipak, dve nedelje kasnije, jedna od njenih ćerki primetila je veliku ćelavu mrlju na potiljku glave svoje majek. Bila je veličine dlana, a za Abi je ovo bilo poražavajuće saznanje.

- Kosa mi je opadala. Bilo je grozno i ​​vrlo, vrlo uznemiravajuće. O tome se retko razgovara, ali osećala sam se neprivlačno i postiđeno. Imam dugu kosu koju više nisam mogla da nosim. Morala sam da je oblikujem tako da prikrijem ćelave mrlje - rekla je ova žena.

Ona uopšte nije bila svesna, da je gubitak kose još jedan od simptoma korone, pa je počela da se bavi istraživanjem i saznala je da čak 22 odsto žena nakon infekcije proživljava istu situaciju kao i ona. Nakon što je potražila pomoć lekara, dobila je lokalne kortikosteroide, mast koja se utrljava tamo gde je došlo do gubitka kose. Tek nakon šest meseci kosa je počela ponovo da joj raste. 

Pročitajte još: Psiholog Bojana Škorić upozorava: Vičite, plačite, ali se bivšem ne vraćajte!

- Nisam stručnjak, ali moje istraživanje sugeriše da je koronavirus poput autoimune bolesti jer može da napadne celo telo. Ja sam, konkretno, naterala svoje telo da pomisli kako me folikule dlake napadaju i zatvorila ih kako bi sprečile njihov rast - objasnila je Abi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.