Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje

Kako višak masnoće deluje na organe? Migrene povećava za 40 procenata

Višak masnoće bitno utiče na organizam.

1623785565_Depositphotos_11296763_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Estetika nije jedino što bi trebalo da vas zabrinjava kad su u pitanju masne naslage na telu. One mogu negatino da deluju i na organe poput mozga, jajnika, srca...

Kako masnoće utiču na telo?

Masnoća i glava

Rizik od nastanka migrena povećava se kod 40 posto mladih žena koje imaju višak masnih naslaga na stomaku.

Pročitajte još: Stižu KAJSIJE: Pojedite samo DVE voćke dnevno, i učinićete ČUDO za svoj organizam

Masnoća i mozak

Manjak kilograma je povezan s 36 posto većim šansama za razvoj demencije, dok gojaznost znači 42 posto veći rizik, navodi se u rezultatima studije sprovedene na školi za javno zdravstvo Džons Hopkins Blumberg.

Masnoća i kosti

Japanska studija pokazala je da kod žena nakon menopauze, koje imaju višak kilograma, postoji veća šansa za nastanak lomova, dok su veoma mršave osobe u rizičnoj grupi od lomova kosti u vratu i rukama.

Masnoća i grudi

Nakon menopauze, kod gojaznih žena primećen je povišen rizik za čak 30 do 60 posto od razvoja raka dojke.

Pročitajte još: BOROVNICA: MALO, ali MOĆNO VOĆE koje ima minimalan broj KALORIJA

Masnoća i srce

Studija je pokazala da gojaznost znači i veći rizik, čak 32 posto, za razvoj koronarnih bolesti.

Masnoća i jajnici

Čak šest odsto slučajeva neplodnosti se odnosi na gojaznost, dok je isti procenat zabeležen i kod žena koje imaju manjak kilograma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas