Oglas
· · Komentari: 0

Nije led u pitanju: Ovaj dodatak mnogim pićima može biti leglo ZARAZA i BAKTERIJA - Obratite pažnju

Verovatno vam nije palo na pamet

1670834924_shutterstock_429510046.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada sednemo u kafić većina nas ima običaj da naruči dodatnu čašu vode ili limun uz pića koja idu sa njim. Ipak, kako prenosi "Good House Keeping", prema jednom istraživanju, to nikako ne bi trebalo da radimo.

To istraživanje pokazalo je da je skoro 70% kriški limuna u restoranima prekriveno do 25 različitih vrsta klica. Među njima se nalaze: fekalne materije, ešerihija koli i kontaminacija od sirovog mesa. I nisu bile samo kore limuna - pulpa na 29% prljavih limuna je takođe puzala u bakterijama.

Pročitajte još: Koji broj otkucaja srca nije "normalan"? Uz ove simptome se obavezno obratite lekaru

Limun može biti kontaminiran iz više razloga. Iako ste možda dovoljno vredni da operete limun kod kuće, nema garancije da će konobari u vašem restoranu u koji idete da peru svaki pojedinačno, ili svoje ruke nakon pauze u kupatilu, do savršenstva. Uparite to sa mogućim korišćenjem istih noževa za meso i proizvode - ili još gore, istih dasaka za sečenje - i kontaminacija se može brzo proširiti. Limuni i drugi citrusi su posebno podložni jer su prekriveni porama, dajući bakterijama dodatnu površinu za razmnožavanje.

Ali pre nego što se potpuno odreknete kriški, trebalo bi da primetimo da nije bilo izbijanja bolesti koje bi se vodile do kontaminiranih limuna u pićima. Najbolje je da zatražite kriške na malom tanjiru. Zatim iscedite limunov sok direktno u vodu i uzdržite se od ispuštanja cele kriške u čašu. Možda vas neće u potpunosti zaštititi, ali će u velikoj meri smanjiti vašu izloženost neželjenim bakterijama.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas