Oglas
· · Komentari: 0

Deset znakova da ste u vezi sa pravim partnerom: Na ovo možete svakodnevno da obratite pažnju

Znak poštovanja od strane muškarca nije samo da vam pridržava kaput ili otvara vrata

1686142856_shutterstock_2143010785.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

NJegov karakter otkrivaju njegove reči, postupci i suptilni gestovi. Otkrivanje ovih znakova često može biti uzbudljiva ali i teška potraga ako ne znate šta tražite.

10 signala da vas muškarac poštuje

On obraća pažnju na ono što kažete

Da, istina je. Postoje muškarci koji slušaju šta im partnerka govori. Verovali ili ne, postoje neki muškarci koji obraćaju pažnju na ono što kažete, cene vaše mišljenje i učestvuju u smislenim razgovorima. Oni iskreno slušaju bez prekidanja i trude se da razumeju vašu perspektivu. Ako muškarac iskreno obraća pažnju na ono što govorite, on vas zaista poštuje.

 On poštuje vaše vrednosti, uverenja i mišljenja

Ako muškarac poštuje vaše vrednosti, misli i uverenja, čak i kada se razlikuju od njegovih, to je znak stvarnog poštovanja. On ne odbacuje vaše perspektive, već se umesto toga upušta u promišljene diskusije kako bi stekao uvid u vaše gledište. Čovek koji ima poštovanje prema drugima zna da svako ima svoja jedinstvena iskustva i perspektive koje oblikuju njihova uverenja, i poštuje vaše pravo da se pridržavate svojih vrednosti bez nametanja sopstvenih sudova.

On vam veruje i iskren je prema vama

Još jedan važan aspekt svake zdrave veze je poverenje. Ako vam muškarac potpuno veruje i uvek je iskren prema vama, znate da je on dobra i odana osoba. Poverenje, naravno, ide u oba smera. Dakle, nema zapitkivanja i proveravanje gde ste, sa kim ste i zašto kasnite…

On je tu za vas

Dostupnost je nešto što uzimamo zdravo za gotovo ovih dana. Svi imamo svoje telefone stalno sa sobom i možemo da proverimo pozive, mejlove i obaveštenja u bilo koje vreme, danju ili noću. Emocionalna podrška i dostupnost su potpuno različite stvari. Muškarac koji vas poštuje će biti emocionalno dostupanza vas – saslušaće vas, saosećaće se sa vašim brigama i ponudiće podršku.

On slavi vaša dostignuća

Čovek koji vas zaista poštuje neće samo prepoznati, već će i proslaviti vaša dostignuća, bez obzira na to koliko su velika ili mala. On razume da vaši uspesi nisu pretnja, već razlog za slavlje i biće ponosan na vaše postupke, pobede i dostignuća i ohrabriće vas da ostvarite svoj puni potencijal.

On uzima u obzir vaše potrebe i želje

Svi imamo svoje potrebe i želje. Poštovanje želja i potreba partnera je temeljna potreba svake veze. Ako sa partnerom ne možemo da pričamo o svojim željama i potrebama onda smo u problemu. Ako vas partner iskreno poštuje, uzeće vaše potrebe i želje u obzir prilikom donošenja odluka ili planova.

Nije previše ponosan da bi se izvinio

Nekim muškarcima je izuzetno teško da priznaju da greše. Živeti sa takvom osobom je nezahvalno i može izazvati velike tenzije u vezi. S druge strane, ako vaš muškarac nije previše ponosan da bi se izvinio kada je pogrešio, on vas očigledno ceni i ceni vezu više nego svoj ego.

On vas brani i podržava kada je potrebno

Da li vas vaš muškarac brani i podržava kada je potrebno? Ako vas neko ne poštuje ili maltretira, ne treba da ćuti, već da se zauzme za vas i da se pozabavi situacijom na asertivan način i sa poštovanjem.

On je strpljiv

Strpljenje je suštinski kvalitet u svakoj vezi. Partner treba da oseća vaše raspoloženje i strpljivo vam daje vreme i prostor da obradite svoje emocije. Ne traži od vas detalje ili zahteva hitna objašnjenja, ali nudi uho za slušanje i podršku kada ste spremni da podelite. Ili, na primer, kada izrazite želju da istražite novi put u karijeri ili da nastavite dalje obrazovanje, on će biti tu za vas. Neće vas požurivati da hitno doneste odluku i navesti vas da sumnjate u sebe.

Tretira vas kao ravnopravnu partnerku

Uz sve što je pomenuto, jasno je da odnos poštovanja ima mnogo elemenata. Ali svi se svode na to da se osobe međusobno tretiraju kao ravnopravni partneri u svakodnevnom životu. Čovek koji vas iskreno poštuje ceniće vaše mišljenje i uključiće vas u donošenje odluka. On će prepoznati i poštovati vašu autonomiju, a vi ćete zajedno kao tim donositi važne izbore.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas