Oglas
· · Komentari: 0

Osam znakova da ste sa osobom koja NIJE DOBAR IZBOR ZA VAS: Možda je vreme da stavite tačku na tu priču

Najteže je suočiti se sa sobom i staviti tačku na priču koja više ne funkcioniše

1691412614_shutterstock_763442773.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Može se desiti da nekoga volite ali da ta osoba nije za vas. Ove situacije mogu da budu zbunjujuće jer vam srce govori jedno a um drugo. Ipak, saznajte kako da protumačite konkretne situacije i donesete zaključak o stanju vaše trenutne veze. Da li je osoba sa kojom ste baš pravi partner za vas?

8 znakova da niste sa pravom osobom:

1. Imate suprotstavljene životne vizije

Na primer, možda vi želite decu, a vaš partner ne. Ili, vaš partner želi da ostane u gradu u kojem trenutno živite, a vi umirete od želje da se preselite negde drugde. Ako oboje želite različite stvari od svojih života, ovo je siguran znak da vam nije suđeno da trajete zauvek. Dugoročan partnerski odnosipak podrazumeva slične životne vizije.

2. Stalno tražite izgovore za njih

To mogu biti izgovori za loše ili neprikladno ponašanje, sitne smetnje, ili čak neobične osobine. Ako stalno osećate potrebu da racionalizujete stvari koje vas frustriraju kod vašeg partnera, možda forsirate vezu.

Iako niko nije savršen, ali ako morate sebe da ubeđujete da vam partner odgovara, da vam nešto u vezi sa njim ili njegovim ponašanjem ne smeta, verujte da će se vremenom ove neprijatnosti povećati i da ćete početi da zamerate svom partneru zbog konačnog raspada vaše veze.

3. Uvek se osećate neshvaćeno

Ne osećate da vas partner zaista sluša i čuje. Ponekad poželite da imate neku vrstu prevodioca da premostite nesporazume. Bez obzira šta kažete ili kako to uokvirite, čini se da vaš partner to nikada ne shvata.

4. Oboje stgnirate

Drugim rečima, sputavate jedno drugo da rastete i napredujete. Prava veza je orijentisana na rast, kako pojedinačno tako i kao par. Ako se osećate zaglavljeno, kao da vam partner omogućava manje poželjne navike i ponašanja i obrnuto, to je znak da vaša veza nije izgrađena za trajanje.

5. Vaše svađe mogu postati toksične

U suštini, vaši argumenti se na kraju pretvaraju izlive krivice, besa i ogorčenosti. Iako definitivno možete da radite na svojim stilovima komunikacije i da naučite da se bolje raspravljate, ako imate tendenciju da izvučete ono najgore jedno u drugome, ovo je znak neusklađenosti i toksičnosti.

6. Uznemireni ste, ali stalno

Uznemireni ste kada ste razdvojeni, uznemireni ste kada sedite pored njih na kauču, uznemireni ste kada treba da im nešto kažete, uznemireni ste tokom i posle svađe. Vaš nervni sistem je u suštini sve vreme alarmiran. Vaše telo vam signalizira da nešto nije u redu.

7. Vaši prijatelji i porodica su izrazili zabrinutost

Zabrinutost može uključivati način na koji vaš partner razgovara sa vama ili se ophodi prema vama ili samo vašu opštu dugoročnu kompatibilnost. Vaši prijatelji i porodica vas najbolje poznaju i žele najbolje za vas. Oni takođe mogu videti nešto što vi ne vidite. Ozbiljno shvatite ono što vaši voljeni kažu.

8. Više volite ideju o tome šta bi vas dvoje mogli da budete nego kakvi zapravo jeste

Pošto volite svog partnera, vidite potencijal i kakva bi vaša veza mogla da bude. Da, vidite probleme i želite da ih popravite. I dok ste više nego voljni da to učinite, bez obzira na to koliko puta se čini da radite ispravne stvari, veza i dalje deluje klimavo. Odnosi apsolutno zahtevaju rad i održavanje. Ali to ne bi trebalo da bude naporan rad 24/7. Ne može zahtevati baš svaki atom vaše snage da održite vezu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas